Towerin Linna, White TowerTowerin linnaa alettiin rakentaa vuonna 1078 ja ensimmäinen rakennus oli White Tower. Sen rakensi Vilhelm valloittaja (William the Conqueror) uuden valloituksensa turvaksi. Vilhelm valloittaja on viimeinen, joka on pystynyt valtaamaan Englannin. Moni on sitä yrittänyt, viimeisimpinä Napoleon ja Hitler. Brittiläinen imperiumi on siis saanut olla rauhassa tunkeilijoilta jo lähes tuhat vuotta ja yhä pystyssä seisova Towerin linna on sitä symboloimassa.

 

White Tower on neljätorninen linnamainen rakennus keskellä Towerin aluetta. ”Linna linnoituksen sisällä.” Se toimi paitsi kuninkaan asuntona, myös viimeisenä puolustusmuurina mahdollista hyökkääjää vastaan. Vaikka White Tower:iin on tehty lukuisia muutoksia eri hallitsijoiden toimesta se on pääpiirteittäin säilynyt saman näköisenä. Suurin ulkoinen muutos on ikkunoiden suurentaminen 1800-luvulla.

White Toweria ei ole entisöity kuninkaan palatsiksi, vaan sen sisätilat toimivat näyttelytilana. Sen lukuisissa huoneissa on esillä esineistöä ja aseita eri aikakausilta.

 


Kommentit

White Tower — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>