Vuonna 1886 Kaakkois-Lontoossa Royal Arsenal –asetehtaan työntekijöiden toimesta perustettu Arsenal Football Club on Lontoon menestynein seura. Englannin mestaruuksia joukkueelta löytyy 13 kappaletta ja niiden lisäksi lukuisiin muihin meriitteihin lukeutuvat mm. 12 FA Cupin voittoa ja 14 Community Shieldin voittoa.

Klassisessa punavalkoisessa väriyhdistelmässä jo vuosia pelannut joukkue on vakiinnuttanut paikkansa Englannin kirkkaimmalla huipulla pitkäaikaisen valmentajansa Arsène Wengerin johdolla. Ranskalainen on toiminut joukkueen puikoissa jo lähes 21 vuotta ja kultti-ikoni on vuosien saatossa onnistunut iskostamaan joukkueeseensa viihdyttävän, kauniita syöttökuvioita suosivan ei-niin-brittiläisen pelitavan ja Arsenal Football Clubista on kehkeytynyt maailmanlaajuinen brandi. Joukkueen voi turvallisesti luokitella yhdeksi Englannin harvoihin kestomenestyjiin, sillä se taistelee Englannin Valioliigan mestaruudesta vuosittain.

”Tykkimiehet” pelaavat ottelunsa huippumodernilla Emirates Stadiumilla, joka vihittiin joukkueen käyttöön vuonna 2006. Tätä ennen Arsenalin kotiottelut pelattiin jo vuodesta 1913 lähtien legendaarisella Highburyn Stadiumilla. Emirates Stadiumin lehtereille mahtuu katsojia 60 361 ja on täten yksi Iso-Britannian suurimmista stadioneista. Emirates Stadion eroaa monista muista Valioliigan joukkueiden kotikentistä sen nimenomaisen modernisuutensa vuoksi ja se toimiikin nähtävyytenä jo itsessään.