Matkavakuutus

Kun matkustetaan Euroopassa, niin matkavakuutuksen ottaminen usein unohtuu. Eurooppalaisella sairasvakuutuskortilla ja Euroopan Unionin kansalaisena saa hoitoa kaikissa Euroopan maissa. Yhdistynyt kuningaskunta erosi kuitenkin Euroopan Unionista ja monet säännöt muuttuivat.

Englannin julkinen terveydenhoito on maailmankuulu. Mutta ei laadustaan vaan ihan jostain muusta. Jonot ovat pitkiä ja hoidon laatu vaihtelee.

Matkavakuutusta Lontoon matkalle ei oteta yleensä samasta syystä kuin matkavakuutusta vaikka Thaimaan matkalle. Siis sellaisen pahimman varalle, että joutuu onnettomuuteen ja pelätään ettei saa mitään hoitoa tai että se maksaa maltaita. Ensiavun saa kaikissa tapauksissa, ketään ei jätetä ilman välttämätöntä hoitoa. Suurempi ongelma on ihan tavalliset pienet sairaudet tai muuten pitkittynyt hoito. Silloin matkavakuutus auttaa sinua ohittamaan julkisen terveydenhuollon jonot ja saat ensiluokkaista hoitoa.

Matkavakuutusta ei tietenkään oteta pelkästään sairauksien varalle. Vakuutus kattaa monia muitakin ongelmatilanteita, kuten matkalta myöhästymisen, matkatavaroiden katoamisen tai vahingoittumisen. Moniin matkavakuutuksiin liittyy vielä vastuuvakuutus.

Monista vakuutusyhtiöistä saa netin kautta otetusta matkavakuutuksesta alennusta. Näin on esimerkiksi if matkavakuutuksessa, jossa saa 10% alennuksen jos vakuutussopimuksen tekee netissä. Joka tapauksessa matkavakuutus kannattaa ottaa kotimaiselta toimijalta kuten If:ltä tai Pohjolasta. Korvausten jälkiselvittely on silloin huomattavasti mukavampaa. Travelguard yhtiöllä on suomenkielinen yksikkö ja suomenkieliset sivut, joten sen voi varmaan myös laskea suomalaiseksi.

Jos vuokraat auton, niin huomaa, että yleensä matkavakuutus ei kata siihen liittyviä vahinkoja. Autonvuokrauksen yhteydessä tehdään erillinen vakuutussopimus. Se kannattaa ottaa mahdollisimman kattavana. Oikeaa puolta ajanut ei ole oikeudessa oikeassa.

Lue lisää: Euroopan kansalaisen terveydenhoito UK:ssa

3 Responses to Matkavakuutus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.