Turisteille myydään erityistä London Pass (”Lontoo passi”) nimistä lippua, joka oikeuttaa sisäänpääsyyn suureen määrään nähtävyyksiä, museoita ja muita tapahtumia. Lisäksi passiin voi liittää Travelcardin.

Hinnat

Kortteja myydään 1,2,3 ja 6 päiväksi. Hinnat selviävät parhaiten londonpass.com sivuilta, kohdasta prices. 6 päivän lippu maksaa tällä hetkellä 99 puntaa ilman Travelcardia ja sen kanssa 149 puntaa. Kuuden päivän passilla saa seitsemän päivän Travelcardin. Matkakortista on kerrottu tarkemmin Metro sivulla.

Mitä etuja?

Kortilla tai oikeammin passilla pääsee 50 museoon tai muuhun kohteeseen ja tapahtumaan. Esimerkiksi jokiristeilylle Thamesilla, Toweriin tai Windsorin linnaan. Mukana on myös opaskirja+kartta. Oppaassa on tiedot nähtävyyksien sijainnista, aukioloajat ja muuta lisäinfoa. Kuuden punnan lisähinnalla toimittavat liput ja oppaan Suomeen. Ne voi tietenkin noutaa vasta Lontoossa ilman erillistä korvausta. Nettisivuilla on usein menossa kampanja, jossa passin saa jopa hieman halvemmalla. (katso: londonpass.com)

Lipun voi siis hankkia etukäteen ja sen käyttö pitää aloittaa vuoden kuluessa sen ostamisesta. Ensimmäisellä käyttökerralla kortti aktivoituu. Kortti on voimassa kalenteripäiviä ei vuorokausia. Kortin käyttö kannattaa siis aina aloittaa heti aamulla. Jos saavut Lontooseen myöhään illalla, niin kortti kannattaa ottaa käyttöön vasta seuraavana aamuna.


Kommentit

London Pass — 2 kommenttia

  1. Totisinta totta, tuo London Passin ostaminen ei sittenkään välttämättä tarkoita, että säästäisit nähtävyyksillä juostessa rahaa! Jos lähinnä haluat kierrellä noissa kuuluisissa museoissa, joihin on vapaa sisäänpääsy, ei sellaista kannata edes harkita. Muutenkin kannattaa käyttää ihan kynää ja paperia, jotta saat selville, minkä verran sitä säästöä mahdollisesti tulee… ja olla tarkkana ”passin” käytön kanssa. Loistavia vinkkejä noiden kaupunkipassien käytöstä kannattaa lukea sivulta:

    http://kaupunkilomalle.com/kaupunkipassien-kayttovinkkeja

    Ovela saa sen ohjeilla suurta etua itselleen!

  2. Itse en ole koskaan kyseistä passia ostanut, koska sen hinta tuntuu aivan liian korkealta verrattuna niiden harvojen vierailemieni maksullisten nähtävyyksien pääsymaksuihin. Jos olet historian ja taiteen ystävä, ei passista luultavasti ole paljoakaan iloa, koska ne parhaat mestat ovat ilmaisia. Esimerkiksi Bristish Museum ja National Gallery takaavat alan loistavimmat kokoelmat ja ovet avautuvat ilman rahaa. Käy vierailulla vaikka useana päivänä, koska suuriin kokoelmiin ei kuitenkaan yhden päivän aikana edes ehdi kunnolla tutustua. Travelcard tai Oyster kannattaa kylläkin ostaa, jos aikoo yhtään metrolla tai bussilla liikkua, koska niillä saa suurta säästöä verrattuna yksittäisiin matkalippuihin. Sitä paitsi bussilippuja ei enää edes saa ostettua kuskilta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>