Tottenham Hotspurs

Vuonna 1882 perustettu Tottenham Hotspur Foorball Club on Pohjois-Lontoolainen jalkapalloseura Tottenhamin kaupunginosasta. ”The Spurs” tai ”The Lilywhites” on kautta aikain ollut yksi Englannin suurimmista seuroista. Jo vuosikymmeniä kestäneessä ja koko maailmalle tutuksi tulleessa vastakkain asettelussaan paikallisvastustaja Arsenalin kanssa , on Tottenhamin puolesta nähty niin ylä- kuin alamäkiäkin. ”Spurs” ei ole viime vuosina pystynyt täysin vastaamaan verivihollistensa Arsenalin tai Chelsean marssiin, mutta lasketaan se silti kaudesta toiseen Valioliigan kärkisijoituksista taistelevaksi.

Tottenham on pelannut kotiottelunsa vuodesta 1899 lähtien White Hart Lanella, jonka kapasiteetti on tätä nykyä 36 284. Stadion ei yllä koonsa puolesta ihan Englannin mahtavimpiin, mutta pitkän historiansa puolesta se on yksi tunnetuimmista ja arvostetuimmista pelipaikoista. Stadionia ollaan tätä nykyä laajentamassa. Perinteisellä White Hart Lanella valkopaitojen kannattajat nauttivat seuran kultavuosista 1960-luvulla, jolloin Spurs valloitti niin Englannin, kuin Euroopankin kenttiä voittaen useita mestaruuksia. Nykyään menestys on ollut hillitympää ja viimeisin pokaali Pohjois-Lontooseen rantautuikin vasta kaudella 2007-08 Liigacupin muodossa. ”Arsenalin pikkuveljenäkin” siteerattu Tottenham on mm. voittanut Englannin mestaruuksia kaksi, FA Cupin voittoja kahdeksan, Liiga Cupin voittoja neljä ja Eurooppa Cupin mestaruuden kertaalleen.

Spurs on viime vuosina mennyt pelillisesti kovaa vauhtia eteenpäin kohti Englannin kirkkainta huippua Argentiinalaisen valmentajansa Mauricio Pochettinon johdolla ja olikin hieman yllättäen lähellä voittaa mestaruuden kaudella 2015-16. Joukkue pelaa aggressiivista ja hyökkäysvoittoista jalkapalloa, joka usein suo runsasmaalisia otteluita.
Tottenhamilla on laaja kannattajapohja niin Englannissa, kuin sen ulkopuolellakin. Kuten Arsenalilla ja Chelseallakin, Tottenhamilla on myös virallisia kannattajaryhmiä ympäri maailmaa Suomi mukaan lukien. Joukkueen fanit ovat otteluiden aikana erityisen tunnettuja äänekkyydestään ja upeista kannattajalauluistaan luoden upeaa tunnelmaa paikanpäällä oleville.