Hotellit

Tämä sivu kertoo Lontoon hotelleista. Jos etsit vapaita hotelleja mene sivulle hotellivaraus.

Lontoo on melko kallis kaupunki asua. Se koskee myös matkailijoita: hotellit ja muu majoitus on Lontoossa maksaa enemmän kuin esimerkiksi Välimeren turistikohteissa. Hintataso on suurin piirtein sama kuin Pohjoismaiden pääkaupungeissa. Sitä vastoin hintahaitari on paljon leveämpi. Lontoosta löytyy niin tuhansia puntia yöltä maksavia loistohotelleja kuin reilu kympin maksavia hostelleja. Ja ihan kaikkea siltä väliltä.

Matkaa Lontooseen ei kannata jättää tekemättä sen vuoksi, että hotellit ovat liian kalliita. Sitä vastoin voi miettiä mistä on valmis tinkimään. Voit asua Lontoon keskustassa kohtuullisen edullisesti. Silloin joudut tyytymään vaatimattomaan ja pieneen hotellihuoneeseen. Pieni huone voi tarkoittaa, että huoneessa on sängyt ja ehkä jokin pöytä ja niiden välissä tuskin lainkaan liikkumatilaa. Muistan itse olleeni kerran hotellihuoneessa missä matkalaukku ei mahtunut huoneeseen sisään, vaan se piti jättää eteisen ja kylpyhuoneen puoliväliin.

Etäämmällä Lontoon keskustasta hotellit ovat halvempi ja/tai tilavampia. Matkoihin menee vähän aikaa ja rahaa. Toisaalta nähtävyydet ja ostospaikat ovat hajallaan ympäri kaupunkia. Niin keskellä ei voi asua, että kaikki olisi kävelymatkan päässä. Julkiseen liikenteeseen on joka tapauksessa turvauduttava. Tärkeintä hotellin sijainnille on että se sijaitsee metroverkoston läheisyydessä. Lontoon metrolla liikkuminen on helppoa, halpaa ja nopeaa. Ennen hotellin varaamista on silti syytä selvittää, kuinka paljon päivittäiseen matkustamiseen kuluu enemmän aikaa ja rahaa kuin paremmalla sijainnilla olevassa hotellissa.

Huonepalvelusta

Kokenut Euroopan matkaaja on yleensä tottunut siihen, että hotellien huonepalvelut ovat ylihinnoiteltuja. Hinnat ovat kalliita jopa verrattuna parhaiden ravintoloiden hintoihin. Joka kerta kun itse olen ollut Lontoossa olen käyttänyt huonepalvelua matkan aikana vähintään kerran. Jos hinnat eivät ole halpoja, niin ainakin kohtuullisia. Huonepalvelu tulee todennäköisesti halvemmaksi kuin lähteä illalla syömään keskihintaiseen ravintolaan. Juomat kannattaa hankkia vaikka lähikaupasta ja tilata huonepalvelun kautta pelkkä ruoka. Pitkän ja rasittavan päivän jälkeen tuskin huvittaa lähteä etsimään ruokapaikkaa hotellin läheltä. Varsinkin, jos majapaikka on vähän etäämmällä keskustasta.

6 Responses to Hotellit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.