Tämä sivu kertoo Lontoon hotelleista. Jos etsit vapaita hotelleja mene sivulle hotellivaraus.

Lontoo on melko kallis kaupunki asua. Se koskee myös matkailijoita: hotellit ja muu majoitus on Lontoossa maksaa enemmän kuin esimerkiksi Välimeren turistikohteissa. Hintataso on suurin piirtein sama kuin Pohjoismaiden pääkaupungeissa. Sitä vastoin hintahaitari on paljon leveämpi. Lontoosta löytyy niin tuhansia puntia yöltä maksavia loistohotelleja kuin reilu kympin maksavia hostelleja. Ja ihan kaikkea siltä väliltä.

Matkaa Lontooseen ei kannata jättää tekemättä sen vuoksi, että hotellit ovat liian kalliita. Sitä vastoin voi miettiä mistä on valmis tinkimään. Voit asua Lontoon keskustassa kohtuullisen edullisesti. Silloin joudut tyytymään vaatimattomaan ja pieneen hotellihuoneeseen. Pieni huone voi tarkoittaa, että huoneessa on sängyt ja ehkä jokin pöytä ja niiden välissä tuskin lainkaan liikkumatilaa. Muistan itse olleeni kerran hotellihuoneessa missä matkalaukku ei mahtunut huoneeseen sisään, vaan se piti jättää eteisen ja kylpyhuoneen puoliväliin.

Etäämmällä Lontoon keskustasta hotellit ovat halvempi ja/tai tilavampia. Matkoihin menee vähän aikaa ja rahaa. Toisaalta nähtävyydet ja ostospaikat ovat hajallaan ympäri kaupunkia. Niin keskellä ei voi asua, että kaikki olisi kävelymatkan päässä. Julkiseen liikenteeseen on joka tapauksessa turvauduttava. Tärkeintä hotellin sijainnille on että se sijaitsee metroverkoston läheisyydessä. Lontoon metrolla liikkuminen on helppoa, halpaa ja nopeaa. Ennen hotellin varaamista on silti syytä selvittää, kuinka paljon päivittäiseen matkustamiseen kuluu enemmän aikaa ja rahaa kuin paremmalla sijainnilla olevassa hotellissa.

Huonepalvelusta

Kokenut Euroopan matkaaja on yleensä tottunut siihen, että hotellien huonepalvelut ovat ylihinnoiteltuja. Hinnat ovat kalliita jopa verrattuna parhaiden ravintoloiden hintoihin. Joka kerta kun itse olen ollut Lontoossa olen käyttänyt huonepalvelua matkan aikana vähintään kerran. Jos hinnat eivät ole halpoja, niin ainakin kohtuullisia. Huonepalvelu tulee todennäköisesti halvemmaksi kuin lähteä illalla syömään keskihintaiseen ravintolaan. Juomat kannattaa hankkia vaikka lähikaupasta ja tilata huonepalvelun kautta pelkkä ruoka. Pitkän ja rasittavan päivän jälkeen tuskin huvittaa lähteä etsimään ruokapaikkaa hotellin läheltä. Varsinkin, jos majapaikka on vähän etäämmällä keskustasta.


Kommentit

Hotellit — 6 kommenttia

  1. Sivustolla on hyödylistä tietoa hotelleista, mutta itse ainakin Lontoon matkoillani suosin ehdottomasti B&B-majoitusta, johon siis sisältyy huoneen lisäksi tuhti brittiaamiainen, jolla pärjää pitkälle. Parhaat B&B paikat löytyvät Lontoon laitamilta, itse olen ihastunut Pohjois-Lontooseen, vaikka siellä onkin eteläosia kalliimpaa. Pääasia on aina Lontoossa, että majoitus on metroaseman lähettyvillä! Muista kuitenkin tarkistaa varausta tehdessäsi, joudutko jakamaan kylppärin muiden kanssa, sillä sellaisiakin huoneita Lontoossa on edelleen runsaasti.

  2. Metron läheisyys on ensisijaisen tärkeää Lontoon kohdalla, koska vuorot kulkevat tiheään ja keskustaan pääsee suhteellisen nopeasti. Itse olen sikäli onnekas, että minulla on tuttu perhe Crouch Endissä, joten saan majoittua heillä ilmaiseksi. Lähin metroasema on noin 10 minuutin kävelymatkan päässä (jonne tosin pääsee bussillakin), josta Northern Linella sujahtaa Oxford Streetin asemalle noin 15 minuutissa. Kannattaakin hotellia varatessa miettiä, onko tärkeämpää se, että huone on kookas ja omaa oman kylppärin vai, että se on aivan keskustan tuntumassa mutta huone on mikroskooppisen pieni. Lapsien kanssa matkaavat varmaan arvostavat ensimmäistä vaihtoehtoa, yksinäisille sopinee jälkimmäinenkin.

  3. Muuten, onko missään ontoon pikkuhotelleissa tai B&b-paikoissa ilmastointia, vai onko se ihan turha ylellisyys? Tuli asia mieleen, kun tänä kesänä siellä oli helleaaltoja, ja varmaan ilman minkäänlaista ilmastointia nukkuminen oli mahdotonta. Olen ajatellut mennä Lontooseen ensi kesänä ja olisi kiva tietää ilmastoinnin yleisyydestä jo ennen majoituksen etsimistä.

  4. Valitettavasti Lontoon hotelleista leijonanosa pitää ilmastointia luksuksena ja turhana menoeränä. Ole siis hotellia varatessasi tarkkana ja varaa vain sellainen hotelli, josta ilmastointi eli air-condition (a/c) löytyy, kesällä nimittäin sen olemassaolo on suuri plussa. Hellettä ei ole kovin usein, mutta sellaisen kohdalle osuessa nukkuminen on tukalassa huoneessa mahdotonta. Monien uusien hotellien ikkunoita ei edes saa avattua kuin raolleen!

  5. Kiertäkää Lontoon matkalla kaukaa nuo parin tähden hotellit ja B&B-paikat, itselle ei ainakaan niiden sopuhintaisuudesta huolimatta jäänyt kovinkaan hyvä maku. Itse huone oli tavattoman pikkuruinen, hyvä että mahduttiin kaksi henkilöä siellä kääntymään. Omaa kylpyhuonetta ei ollut, ja se yhteinenkin kaipasi lukkoremonttia. Ei ollut kovinkaan mukava asioida, kun ei tiennyt kuka saattaa astua sisään ja missä aikeissa. Ikkunoitakaan ei saanut auki kuin parikymmentä senttiä ja kesällä se ei oikein riittänyt ilmastoinniksi, mutta muunkaanlaista ei ollut. Kannattaa siis sijoittaa hieman enemmän majoitukseen, paitsi jolleivät em. kaltaiset seikat häiritse. Itse ainakin viisastuin ensi kertaa varten. Lontoo itse on mahtava paikka, joten takuulla sinne palaan.

  6. Vuosien varrella olen yöpynyt monentasoisissa ja -hintaisissa Lontoon hotelleissa. Parhaita niistä ovat luultavasti olleet Indigo Tower Bridge, Mondrian ja Pullmann St Pancras. Niiden sijainti on loistava nähtävyyksistä kiinnostuneiden onneksi ja liikkuminen helppoa julkisilla liikennevälineillä. Kaikissa on ollut oma kylppäri ja tilaa riittävästi, eikä hintakaan ollut liian kallis kaatuun verrattuna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>