Päiväretket Lontoosta

Päiväretket Lontoosta

Mielestäni on jokseenkin surullista, että useimmat ihmiset yhdistävät Englantiin vain sen pääkaupungin Lontoon. Lontoo on kieltämättä fantastinen kaupunki, enkä suinkaan halua vähätellä sen merkitystä, mutta muutaman tunnin säteellä Lontoosta sijaitsee lukemattomia muitakin englantilaisia paikkoja, jotka ovat kerrassaan mainioita päiväretken kohteita. Itse olen kolunnut oikeastaan aivan kaikki ne kohteet, joihin voi mennä Lontoosta käsin aamulla ja ehtiä illaksi takaisin. Haluankin jakaa eräät parhaista kokemuksista kanssasi, jotta ensi kerralla Lontoossa vieraillessasi tiedät, mihin suuntaan junalla tai bussilla kannattaa suunnata, ja mitä kaikkea muulla Englannilla on tarjota. Liverpoolin kaltaiset pohjoisen suuremmat kaupungit ovat liian kaukana päiväretken kohteiksi, joten keskityn seuraavassa niihin läheisempiin maineikkaisiin paikkoihin, joista nauttiminen takuulla onnistuu yhdessä päivässä:

Oxford

Oxford on yksi Englannin monipuolisimmista kaupungeista niin etnisesti kuin taloudellisesti. Se tarjoaa loistavan sekoituksen keskiajan mahtavaa arkkitehtuuria ja modernia rakentamista, ja kaupungissa majailee tänään myös valtava määrä tietotekniikan keskuksia. Oxford tunnetaan parhaiten kahdesta maailmanluokan yliopistostaan: University of Oxfordista (joka lukeutuu maailman vanhimpiin yliopistoihin) ja Oxford Brookes -yliopistosta. Oxfordissa voit itse asiassa kohdata arkkitehtuuria aivan jokaiselta Englannin historian aikakaudelta aina saksien päiviin saakka – jos siis olet brittiläisen arkkitehtuurin ystävä, Oxford on kuin sinulle luotu! Ja se sijaitsee vain 80 km Lontoosta pohjoiseen.

Cambridge

Cambridge on Ison-Britannian 54. suurin kaupunki ja on ollut asuttu jo roomalaisten ajoilta alkaen. Se sai ensimmäiset kaupunkioikeutensa jo 1100-luvulla. Vanha yliopistokaupunki ylpeilee itseoikeutetusti eräillä upeilla ja todella vanhoilla yliopistorakennuksilla. Cambridge on osa Englannin muinaista historiaa ja siellä kannattaa ilman muuta vierailla, mikäli haluat ihailla Englannin kauneimpia maisemia. Kilpailijansa Oxfordin tavoin Cambridgekin sijaitsee Lontoosta vain noin 80 km pohjoiseen.

Bath

Bathin kaupunki perustettiin alkujaan vaatimattomana kylpyläpaikkana noin 60-luvulla jaa. Se kasvoi ajan kuluessa ja on ollut 1980-luvun loppuvuosista Unescon maailmanperintölistan suojelukohde. Bathissa vierailee vuosittain noin 3,8 miljoonaa turistia, mikä tekeekin siitä yhden Englannin suosituimmista kohteista, johon sinunkin kannattaa ehdottomasti tutustua. Tulet takuulla hämmästymään alueen neitseellisyyttä – luulet olevasi jättimäisessä kylpylässä, sillä vaikka kaupunki onkin kasvanut ja kehittynyt, se on silti pysynyt uskomattoman puhtaana! Bath sijaitsee 156 km Lontoosta länteen.

Stonehenge

Stonehenge on yksi maailman tunnetuimmista esihistoriallisista kivimonumenteista, ja tätä maailmankuulua kohdetta ympäröivät lukemattomat legendat ja uskomukset.  Monumentin tarkka rakentamisajankohta on tuntematon, mutta 40 tonnin painoisten kivenmurikoitten muodostaman kehän uskotaan olevan peräisin noin 4 000 – 5 000 vuoden takaa. Eräiden teorioiden mukaan Stonehenge on portti johonkin toiseen ulottuvuuteen, toisten mukaan se auttaa meitä keräämään suunnattomia määriä positiivista energiaa maapalloamme varten. Olipa totuus mikä tahansa, historiallinen Stonehenge on vierailusi arvoinen, etenkin jos tahdot omin silmin todistaa yhtä planeettamme kiehtovimmista ja ainutlaatuisimmista ihmeistä! Stonehenge on luonnollisesti sekin Unescon maailmaperintökohteiden listalla. Päiväretki bussilla Stonehengeen maksaa noin 50 euroa (40 £), pääsyliput mukaan lukien. Kaikki edellä mainitut kohteet ovat täynnä historiaa, perinteitä ja laatua. Seuraavalla kertaa, kun tunnet Lontoon suuren mittakaavan ja vilskeen hieman tukahduttavaksi, voit paeta johonkin sen ulkopuolisen Englannin loistavaan kohteeseen! Itse huomaan Lontoon ulkopuolelle päästyäni aina ymmärtäväni muun maan tarjoaman kokemusten, elämysten ja nähtävyyksien laadun. Englanti todellakin on yksi maailman mahtavimmista maista!

2 Responses to Päiväretket Lontoosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.