Towerin linnaan ovat aina kuuluneet korpit (engl. ravens). Niitä on aina vähintään kuusi ja niistä pidetään hyvää huolta. Legendan mukaan Kuningaskunta luhistuu, jos korpit jättävät Towerin linnan. Se on monta kertaa ollut lähellä, viimeksi toisen maailmansodan aikana. Lontoon pommitukset järkyttivät korppien mielenrauhaa ja useimmat niistä kuolivat. Vain korppi nimeltä Grip (Raven Grip) selvisi hengissä saksalaisten yrityksestä kaataa kuningaskunta. Valtakunta oli vain korpin päässä luhistumisesta.

 

Kaksi korppia Towerin linnan pihalla.Kuningaskunnan jatkuminen on nykyään vankalla pohjalla. Korppien siipien kärjet on leikattu niin, että ne eivät pääse lentämään. Typistämis operaation suorittaa Raven Master. Lisäksi korppeja vartioidaan ja ruokitaan hyvin. Lisäksi reservissä on useita korppeja korvaamaan kaatuneet Brittiläisen imperiumin viimeisellä rintamalla.

Toisaalta korppeja voidaan kutsua Towerin linnan viimeisiksi vangeiksi. Huolimatta siipien typistämisestä moni on yrittänyt ja päässytkin pakoon. Vuonna 1981 korppi nimeltä Grog pääsi pakoon 21 vuoden vankeuden jälkeen. Se nähtiin viimeksi Rose and Punchbowl nimisen pubin lähistöllä.

Vanhimmaksi elänyt korppi oli nimeltään Jim Crow. Se kuoli 44 vuoden ikäisenä, mikä on uskomaton saavutus linnulta.

 


Kommentit

Korpit — 2 kommenttia

  1. Ja minä kun luulin, että ne korpit viihtyy siellä Towerin pihapiirissä ihan kotirakkaudesta…ei tullut mieleenkään, että niiden karkaamista pelätään noin kamalasti. Onneksi niillä sentään on loistava hoito siellä, vaikkei olutta saakaan.

  2. Niin, eivät ne korpit sittenkään hengaile siellä linnan mailla vaan kiintymyksestä. Artikkelin luettuani en kuitenkaan raaskinut kertoa omille lapsilleni karua totuutta vaan vakuutin korppien pesivän aina samoissa pesissä…jotka nyt sattumalta ovat tuolla Towerin linnan mailla. Siinä voi pikkuisille tulla tippa silmään, jos kertoo lintujen yksinkertaisesti olevan kykenemättömiä pidempiin lentomatkoihin. Aika mielenkiintoista toisaalta, että noinkin edistyneessä maassa vielä pidetään kynsin hampain kiinni erilaisista taikauskoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>