Toweriin

Tässä kappaleessa kerrotaan miten pääset Towerin linnaan ja mistä kannattaa hankkia pääsylippu.

Tower Hill Tube Sign

Tower Hill

Towerin alueelle pääsee parhaiten Metrolla eli London Undergroundilla. Lähimmän metropysäkin nimi on Tower Hill ja sen kautta kulkee sekä Oranssi (Central line) että Vihreä (District line). Lisäksi idästä päin pääsee DLR (Docklands Light Railway) junalla ja silloin päätepysäkki on Tower Gateway. Se on parin sadan metrin päässä Tower Hill:n metroasemalta. Paikalle pääsee tietenkin myös taksilla ja kauempaa juna-metro yhdistelmällä. Voit tulla myös jokea pitkin River Bussilla, jolloin pitää jäädä pois Tower Pier:ssä. Siitä ei voi erehtyä kun se on aivan Tower Bridgen vieressä.

 

Alla oleva kuva on pala Lontoon metrokarttaa. Lähinnä oleva metroasema ympyröity punaisella. Varsinainen Tower Hill asema on ympyrässä ylempi valkoinen pallukka, alempi on Tower Gateway DLR pysäkki.

Metrokartta, miten pääsee metrolla Toweriin

Metroasemalta on lyhyt kävelymatka Toweriin. Suunnistaminen on helppoa sillä Towerin linna näkyy kauas.

Lippuja Towerin linnaan voi ostaa ennakkoon Turistipisteistä, joista yksi sijaitsee matkalla Tower Hill metroasemalta linnaan. Lipun voi ostaa myös virallisilta lippuluukuilta linnan edessä. Jonotusaika on yleensä kohtuullinen. Lippu maksaa 17 puntaa aikuiselta (v.2010). Opiskelijalle ja eläkeläiselle irtoaa myös pieni alennus, jos on esittää asiasta kuvallinen kortti. Lapset alle 5v pääsevät ilmaiseksi ja alle 16v saa lipun 9,5 puntaan. Perhelippu maksaa 47 puntaa, mutta siihen kuuluu kaksi aikuista ja kuusi lasta. Kannattaa siis ottaa myös naapurin lapset mukaan.

Liput tarkistetaan linnan sillalla, joka on ainoa reitti linnaan ja sieltä pois. Towerin linnaan on rakennettu korkeat muurit ja vallihauta estämään liputta alueelle yrittävät. Kassit tarkastetaan linnaan mennessä, lähinnä vain turvallisuus syistä. Juomia saa olla mukana ja kynsiviilankin saa pitää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *