Lontoon tiedemuseo (London Science Museum)

Jos olet hiukkaakaan perehtynyt Isoon-Britanniaan, tiedätkin jo varmaan, että tieteen saralla briteille ei vedä vertoja kukaan! Englantilaisilla on hämmästyttävä taipumus ja mieltymys tieteeseen, aina Darwinista Flemingiin, ja eräät historian merkittävimmistä tieteellisistä läpimurroista tehtiin juuri siellä. Lontoon tiedemuseo todistaa sekin omalta osaltaan ihmiskunnan ällistyttävistä keksinnöistä tavalla, jota et muualta maailmasta löydä. Yhdellä sanalla ilmaistuna, kyseinen museo on kerrassaan MAHTAVA! Museo on mätkäisty aivan keskelle Lontoota, ihan kuin kaupunki ei jo muutenkin olisi yksi planeettamme parhaista lomakaupungeista. Museon ansiosta Lontoo ponnahtaa aivan omalle tasolleen, ollen “huippusiisti”!

Tiedemuseoon on kaikilla vapaa pääsy. Ota kuitenkin huomioon, että eräisiin kohteisiin ja näyttelyihin tutustuminen vaatii ennakkovarausta pientä korvausta vastaan (tai ainakin varaus on suositeltavaa). Museon jokainen esine on näkemisen arvoinen. Koska sinulla luultavasti on muidenkin siellä kävijöiden tapaan aikaa tutustua vain muutamiin esineisiin ja kohteisiin, ohessa esittelen mielestäni museon kaksi upeinta!

  • Lennä Eurofighter Typhoon -hävittäjällä: Kyllä vain! Museolla on brittiläisten ilmavoimien käyttämän Typhoon-hävittäjän simulaattori. Voit siis istua sen sisään ja liitää simulaatiotaivaalla. Hävittäjä yltää uskomattomiin korkeuksiin ja nopeuksiin, ja se mutkittelee taktikoiden aivan kuin tekisi oikean hävittäjien lähitaistelun aikana! Tätä näyttelyä ei voi sanoin kuvat, se on jokaisen itse koettava. Simulaatiolennon jälkeen et nosta hattua vain brittiläisten ilmavoimien lentäjille, vaan aivan jokaiselle maailman hävittäjälentäjälle.
  • Kuka minä olen? (Who Am I?): Tämä näyttely on täysin interaktiivinen, ja se koostuu neljästä alueesta, jolla löytöjä ja hoksauksia tehdään. Pääset ihmettelemään, miltä luultavasti näytät 30 vuoden kuluttua, mitä sormenjälkesi oikeastaan kertovat sinusta ja miksi muistutat vanhempiasi niin paljon, etkä kuinkaan juuri lainkaan.

Lontoon tiedemuseo sijaitsee osoitteessa: Exhibition Road, South Kensington, London SW7 2 DD, ja sinne pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä.

Linkki: Lontoon tiedemuseo (London Science Museum)


Kommentit

Lontoon tiedemuseo — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>