Lontoon kaksikerroksinen bussiPunaiset kaksikerrosbussit ovat Lontoon tavaramerkki. Jos eivät aiemmin olleet tuttuja niin ne teki tunnetuksi 70-luvun suosikkisarja ”mennään bussilla” (On The buses). Suomen TV:ssä sarjaa esitettiin viimeksi uusintana 90-luvulla ja nostalgian kaipuiset voivat ostaa sarjan DVD:nä.

Turisteille nuo kaksikerroksiset jäävät mieleen enemmän katukuvan koristeina, kuin kätevinä liikennevälineinä. Metrolla kun on helppo liikkua ja niistä tietää varmasti, mitä reittiä ne kulkevat ja missä ne pysähtyvät. Ruuhkaisessa keskustassa bussit kulkevat melko hitaasti ja matka katkeaa usein.

Jos olet hankkinut TravelCardin eli matkakortin, niin silloin olet oikeutettu matkustamaan myös busseilla. Yksi parhaita ja halvimpia tapoja tehdä kiertoajelu Lontoossa on mennä kaksikerroksisen bussin yläkertaan. Näkymät ovat erinomaiset ja sieltä saa hyviä valokuvia, jos ikkunat eivät ole kovin likaisia. Bussista käsin on myös hyvä bongata shoppailu paikkoja tai muita nähtävyyksiä.

 


Kommentit

Bussi — 2 kommenttia

  1. Apua, luin juuri yhdeltä foorumilta, ettei Lontoon busseissa muka enää kelpaa käteismaksu. Ei kait se vaan ole totta? Tarkoitus on lähteä kuukauden päästä kyseiseen kaupunkiin pitkää viikonloppua viettämään, eikä me keskustassa majoittuvina tarvita matkakorttia.

  2. Joo, kyllä se valitettavasti on totta! Käteinen ei enää kelpaa maksuun, vaan nyt on mukana oltava joko Visitor Oyster card, Oyster card, Travelcard tai etäluettava maksukortti. Travelcardia sinun ei siis kannata hankkia, koska mainitset aikovasi majoittua keskustassa, mutta Oyster on ihan sopiva sullekin. Siitä maksat tietysti pantin, mutta lataamastasi rahasummasta saat ne käyttämättömät roposesi takaisin, samoin pantin. Ja jos aiot mennä Lontooseen toistekin, ei sitä Oysteria edes kannata palauttaa, koska se ei vanhene! Kertamaksu on tällä hetkellä Lontoon julkisissa liikennevälineissä 1,50 puntaa. Toivottavasti tästä oli apua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>