Chelsea Football Club, lempinimi ”The Blues”, on 1905 perustettu Valioliigassa pelaava Lontoolainen jalkapalloseura. Chelsean perustivat veljekset Gus ja Joseph Mears paikallisessa pubissa. Chelseakin on perustamisajoistaan edennyt pitkälle eteenpäin, sillä nykyään se tunnetaan yhtenä Euroopan suurimmista jalkapalloseuroista. Chelsea on historiansa aikana saavuttanut menestystä niin Englannin, kuin Euroopankin pelikentillä. Joukkue on voittanut liigamestaruuden viidesti, Englannin FA Cupin kuudesti, Englannin Liigacupin neljästi ja Euroopan laajuisen UEFAn Mestareiden Liigan kerran.

Chelsea on aina pelannut kotiottelunsa vuonna 1877 valmistuneella Stamford Bridgellä. Historiansa saatossa useaan otteeseen uudistetulla Stamford Bridgellä ei sen ensimmäisen 28 vuoden aikana pelattu lainkaan jalkapalloa, vaan kentällä järjestettiin muita urheilutapahtumia. Stadionin nimi on sulautunut nykyiseensä historian aikana paikallisten joukossa. Stadionin kapasiteetti on 41 837 ja katsojat pääsevät paikanpäällä seuraamaan otteluita läheltä viheriötä sen tiiviytensä vuoksi.

Joukkueen osti kesällä 2003 Venäläinen miljardööri Roman Abramovits 140 miljoonalla punnalla ja tästä alkoikin Chelsean kultavuodet. Chelsea  on Venäläisen omistuksen aikana nauttinut hyvästä menestyksestä niin kentällä, kuin finanssipuolellakin, sillä joukkueen arvon arvioidaan tällä hetkellä olevan moninkertainen Abramovitsin maksaneeseen hintaan nähden. Hän on sijoittanutkin rahaa joukkueeseen päätä huimaavia summia, mutta menestyksekkäästi. Chelsea on saavuttanut hänen omistuskaudellaan suurimmat saavutuksensa ja joukkue onkin tätä nykyä täynnä maailman suurimpia ja arvokkaimpia jalkapallotähtiä. Chelsea on tunnettu isona tekijänä nykyisillä massiivisilla jalkapallopelaajamarkkinoilla, joissa liikkuu käsittämättömiä summia seurojen välillä.
Heinäkuussa 2016 Chelsean uudeksi luotsiksi palkattiin tulisieluinen Italialainen Antonio Conte. Conte on säilyttänyt joukkueessa sille tutuksi tulleen vahvan puolustuspelin ja fyysisen pelityylin. Chelsean otteluihin paikanpäälle matkustavat voivat odottaa joukkueelta organisoitua ja taktikoivaa jalkapalloa, joka on ilo silmälle.