Ruokailu

Ruokailu & anniskelu Lontoossa

Ruokailun ja anniskelun suhteen Lontoo tarjoaa loputtomasti vaihtoehtoja, sopivien paikkojen runsaus saattaa jopa saada pään pyörälle. Valittavinasi ovat tutut pikaruokaketjut, pubiruoka, Michelin tähtiä omaavat ravintolat ja tietysti ruokaa aivan maailman jokaiselta kolkalta. Kaiken Lontoon tarjonnan kokeilemiseen kuluisi epäilemättä vuosikausia.

Fish and Chips

Etikalla ja suolalla maustetut fish and chips, eli kala ranskalaisilla, on jokseenkin se brittiläisten tunnetuin perinneruoka, ja sinunkin tulee ehdottomasti maistaa sitä. Kaikki fish and chip -paikat eivät kuitenkaan ole samantasoisia. Pohjois-Lontoon varakas Muswell Hill on se alue, jonka eräs ravintola kerta toisensa jälkeen saa parhaat arvostelut kaupungin laadukkaimmista ja maukkaimmista fish and chips -annoksistaan. Ravintolan sijainti on pysynyt Lontoossa vierailevilta turistilaumoilta piilossa, mutta paikalliset osaavat vannoa sen nimeen. Ai, mikä ravintolan nimi sitten on? Kyseessä on Muswell Hill Broadwayn varrella sijaitseva Toff’s, joka on yhden perheen voimin pyörivä fish and chip -ravintola. Annokset ovat valtavia, ja kala on takuuvarmasti tuoretta. Turistien on jokseenkin hankalaa päästä Muswell Hilliin, ja juuri siksi ravintola onkin pysynyt paikallisena salaisuutensa. Jos et halua vaeltaa Muswell Hilliin saakka, ota suunnaksesi Bloomsburyn North Sea Fish Restaurant tai Marylebonen The Golden Hind. Kummatkin tarjoavat Lontoon parhaimpiin lukeutuvat fish and chips -annokset.

Parhaat pubit

Lontoon parhaiden pubien valitseminen on todella vaikeaa, ja jokaisen henkilökohtainen Top 10 -lista vaihteleekin sen mukaan, mistä kunkin makunystyrät pitävät. Huomaat kuitenkin jo heti alkuun, että suurin osa pubeista kantaa aivan ihanan naurettavaa nimeä. Jos historia on sinun heiniäsi, kokeile Sohon The Dog and Duckia, jossa George Orwell aikoinaan kallisteli tuoppia ja lasia, tai Covent Gardenin The Lamb and Flag -pubia, jossa ennen nyrkkeiltiin ilman hanskoja, tai Belgravian menneistä päivistä muistuttavaa Star Tavernia, jonka suojissa monet kuuluisuudet – mukaan lukien pahamaineiset Suuren junaryöstön suorittajat – ovat vierailleet. Jos sinulle riittää hyvämaineinen ja mielenkiintoinen pubi, on High Holbornin Princess Louise sopiva valinta, sillä siellä koet astuvasi suoraan 1800-luvun viktoriaaniseen aikaan. Varteenotettava vaihtoehto sille on Knightsbridgen katujen suojissa piilotteleva, ällistyttävä Nags Head, joka on omin silmin todistettava; pubi on sekainen, kotoisa ja kaikkea muuta kuin tyylikkään trendi. Jos sen sijaan etsit korkealaatuista pikkupanimoiden olutta, kannattaa askeleet suunnata kohti Covent Gardenin The Harpia, King’s Crossin The Queen’s Headiä tai Islingtonin The Earl of Essexia.

Edullisia ruokapaikkoja

Lontoon tarjoama menu on äärettömän laaja, ruokaa on tarjolla maailman jokaiselta nurkalta, eikä se aina ole halpaa. Vaikka Lontoo on kallis kaupunki, saatat hyvinkin yllättyä sen tarjoamien edullisten ruokapaikkojen runsaudesta. Yalla Yalla löytyy jokseenkin nuhruisen mutta silti vilkkaan Sohon syrjäiseltä pikkukadulta. Tämä pikkuruinen ravintola on kotoisa, konstailematon ja tarjoilee laadukasta ja halpaa libanonilaista ruokaa. Tiukalla budjetilla matkaavien herkkusuiden ei tule unohtaa myöskään Sohon Gelupoa, joka erikoistuu italialaiseen ruokaan. Ravintolan jäätelöbaari on suoranainen paratiisi, ja Italian eri alueiden voileivät, piiraat & pasteijat jne. tyydyttävät sekä makunystyräsi että kukkarosi. Kasvissyöjille, ja muillekin, Berwick Streetin Beatrootin valmistamat salaatit ja maukkaat kuumat ruokalajit tarjoavat rahoille loistavaa vastinetta. Kaupungin paras edullinen burrito löytyy Daddy Donkeysta, joka on Leather Lane Marketia kodikseen kutsuva myyntikärry. Se on avoinna lounasaikaan, mutta paikan päälle on syytä saapua aikaisin, sillä sen edustan jono voisi kiertyä kahdesta M25:den ympäri. St. Giles Streetillä sijaitseva Seoul Bakery on vaatimaton korealainen kahvila, joka tarjoilee maukkaita aterioita jopa 6 eurolla (5 £).

Ravintoloitten aatelistoa

Parhaitten ravintoloitten listaa on jokseenkin mahdoton koota, sillä kullakin aterioijalla on oma makunsa. Jollemme ota hintaa huomioon, seuraavassa ovat mielestäni eräät Lontoon parhaimmista ravintoloista. Jos haluat viettää ylellisen illan, on valintanasi kenties Park Lanen varrella sijaitsevan Hilton-hotellin 28. kerroksen Galvin at Windows, josta avautuu loistava näköala Hyde Park -puistoon. Ravintola erikoistuu ranskalaiseen laatukeittiöön ja sillä on ikioma Michelin tähti. Jos puolestaan kaipaat maukkaalla italialaisella ruoalla herkuttelua, ota suunnaksesi Bermondsey Streetillä oleva konstailematon Zucca. Archer Streetillä sijaitseva Bocca di Lupo puolestaan on kohtuuhintainen herkkusuiden paratiisi. Intialaista ruokaa tulet löytämään aivan kaikkialta, mutta Covent Gardenin Moti Mahal tarjoaa vastustamattomia annoksia.

Iltapäivätee

Iltapäivätee on englantilaisten vankimpia perinteitä, ja se niin paikallisten kuin Lontooseen saapuneitten turistien suosiossa. Turistirysien ulkopuolisiin parhaisiin teepaikkoihin lukeutuu Theobald’s Roadin Bea’s of Bloomsbury sekä Pohjois-Lontoon Mill Lanella sijaitseva vegaanipohjainen ja gluteiinivapaiden tuotteiden Bake-a-boo. Toinen Lontoon pohjoisalueiden varsinainen helmi on Highgaten pikkuruinen, charmia tihkuva ja huippusuosittu High Tea. Jos et halua seikkailla keskustan ulkopuolella, valitse vaikkapa Dean Street Townhouse, joka tarjoilee viehättävän vanhanaikaisen tunnelmansa ohella ihastuttavan maukkaita pieniä voileipiä, skonsseja ja pikkuisia kakkusia.

5 Responses to Ruokailu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.