Parlamenttitalo, Houses of Parliament, tunnetaan parhaiten nimellä Westminsterin palatsi.  Nimensä mukaisesti se on Yhdistyneiden kuningaskuntien (UK) parlamentin kokoontumispaikka. Parlamentti koostuu kahdesta osasta: ylä- ja alahuoneesta.

Parlamenttitalo koostuu lukuisista rakennuksista ja vielä useimmista huoneita ja saleista. Vanhinta osaa rakennusta edustaa Westminster Hall, joka on rakennettu vuonna 1097. Siis yli 900 vuotta sitten.

Osa parlamenttirakennusten kompleksia on myös kuuluisa Big Ben kellotorni. Sen korkeus on 96,3 metriä.

Toinen merkittävä torni on Victorian Tower. Se on Westminster palatsin kolmesta tornista korkein ja suurin. Sillä on korkeutta 98,5 metriä. Sitä on myös kutsuttu nimellä Kuninkaan Torni (King’s Tower).  Tornia korotettu ja rakennettu uudelleen vähin erin historiansa aikana. Vuonna 1858 se saavutti nykyisen korkeutensa ja oli silloin maailman korkein ei kirkollinen rakennus.

Kolmas palatsialueen torni on kahdeksankulmainen Central Tower. Se on korkeudeltaan 91,5 ja sijaitsee palatsialueen keskellä. Kolmesta tornista se on matalin, vaikkakin korkeimman matalimman tornin korkeusero on vain 7 metriä.


Kommentit

Westminster Palace — 1 kommentti

  1. Kiitos, täällä oli paljon hyödyllistä tietoa Lontoon matkalle. Mies haluaa katsoon futista ja itseä kiinnostaa shoppailu ja taidemuseot. Kumpiakin näytää mahdolliselta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>