Sherlock Holmes Museum

Mitä tulee mieleesi, kun kuulet osoitteen 221B Baker Street, Lontoo? No, kyseessähän ei tietysti voisi olla mikään muu kuin legendaarisen etsivä Sherlock Holmesin osoite, vaikka Holmes oli vain Sir Arthur Conan Doylen luoma mielikuvitushahmo. Kirjailijan mukaan Sherlock Holmes ja tohtori Watson asuivat osoitteessa 221B Baker Street vuosien 1881 ja 1904 välillä.

Vaikka kyseessä oli siis vain puhdas fiktio, löytyy Lontoon Baker Streetiltä oikeasti rakennus, jonka numero on 221B. Nykyään kyseinen talo toimii Sherlock Holmesille omistettuna museona. Museon sisätilat on suunniteltu ja säilytetty heijastamaan viktoriaaniselle aikakaudelle ajoittuvien Sherlock Holmes -tarinoiden kulisseja, etsivän elämästä ja parhaista vuosista kertoen.

Talo on Britannian hallituksen erikoissuojelusta nauttivien rakennusten listalla nimikkeellä ”historiallisesti ja arkkitehtuurillisesti erityisen kiinnostavana” kohteena. Lukemattomat Sherlock Holmes -fanit ja turistit eri puolilta maailmaa saapuvat tutustumaan museoon. Juuri siellä voit imeä itseesi samaa tunnelmaa kuin lukiessasi loistavia Sherlock Holmes -tarinoita.

Osoite                                    : 221B Baker Street, London NW1 6XE

Lähin metroasema           : Baker Street

Aukioloajat                          : päivittäin 9.30 – 18, joulupäivää lukuun ottamatta

Sivusto                                  : www.sherlock-holmes.co.uk

Puhelinnumero                 : 020 7935 1127

Lippujen hinnat                 : 15 £/ aikuiset, 10 £/ lapset

Mitä nähtävää museosta löytyy?

Baker Streetin metroasemalta lähtiessä käännyt oikealle, ylität tien ja jo 5 minuutissa olet kävellen perillä Sherlock Holmes Museumissa, osoitteessa 221B. Aseman ulkopuolella voit myös ihailla Sherlock Holmesin patsasta.

Talon sisätilat muistuttavat enimmäkseen viktoriaanisen ajan perinteistä kotia mustine porraskaiteineen ja mustavalkoisine mosaiikkilattioineen. Erkkerit on säilytetty ihastuttavina valoverhoineen. Museossa on useimmiten samaan aikaan paljon ihmisiä, etenkin ulkomaalaisia vieraita.

Alakerta muodostaa kiehtovan kaupan, jossa jokainen voi käydä lippua ostamatta, ja itse museo sijaitsee toisessa kerroksessa. Alakerran kaupassa myydään monia uskomattomia tuotteita, kuten piippuja, Holmesin käyttämiä metsästäjänhattuja, suurennuslaseja, teekannuja, koruja jne. Sieltä löytyy myös ostettavissa olevan, upean Sherlock Holmes -tarinoiden ja elokuvien kokoelman tuotteita.

Museo

Voit ostaa itsellesi lipun ja kavuta Sherlock Holmes Museumiin tutkiskelemaan kolmessa kerroksessa sijaitsevaa uskomattoman Sherlock Holmes -kokoelman esineistöä. Yläkerrosten huoneet on sisustettu aivan samalla tavalla kuin mitä Conan Doylen kirjoissa, ja tulet näkemään juuri ne esineet, jotka esiintyivät monissa itseäsi viihdyttäneissä Holmes-tarinoissakin.

Museoon päästyäsi voit ensimmäisessä kerroksessa ihastella Holmesin työhuonetta, josta avautuu näkymä kauniille, Sir Arthur Conan Doylen tarinoissaan kuvaamalle Baker Streetille. Kaikki esineistö on säilytetty uskollisesti viktoriaanisen ajan tyylisenä. Voit istahtaa Sherlock Holmesin kuuluisaan nojatuoliin takan äärellä ja näpsiä valokuvia. Samassa kerroksessa voit myös käydä katsastamassa Sherlockin makuuhuoneen.

Tohtori Watsonin makuuhuone on toisessa kerroksessa, samoin kuin rouva Hudsonin. Voit nähdä tohtori Watsonin kirjoittavan päiväkirjaansa ja katsella etsivien henkilökohtaisia esineitä. Kolmannesta kerroksesta löytyy Sherlock Holmes -tarinoista tuttuja hahmoja esittäviä vahanukkeja.

Kun olet tutustunut koko Sherlock Holmesin museoon, voit hypähtää Bakerloo-linjan metroon Baker Streetillä ja suunnata kohti Charing Crossia vieraillaksesi siellä sijaitsevassa kuuluisassa Sherlock Holmes -pubissa, joka myös omaa yläkerrassaan pienen museohuoneen, jossa voit nauttia maukkaan aterian. Mikäpä olisikaan parempi tapa päättää täydellinen Sherlock Holmes -kokemus!