Lontoon parhaat ostospaikat

Lontoo on tunnetusti shoppailijan paratiisi. Kaupunki suorastaan pursuaa tuhansia kauppoja, joihin lukeutuvat niin kuuluisien kauppakatujen muodin tarjoajat, omalaatuiset pikkupuodit kuin luonnollisesti maailmankuulu Harrods. Lontoon keskustassa on useita ostosalueita ja niiden lisäksi myös Lontoon kuuluisat markkinat kuuluvat jokaisen shoppailijan listalle. Parhaat ostosapajat, ainakin merkkituotteiden suhteen, löytyvät aivan Lontoon sydämestä, jossa kyseisien merkkien päämyymälät sijaitsevat. Päämyymälät ovat myös poikkeuksetta kunkin suurimmat.

Regent Street

Regent Street on yksi Lontoon tärkeimmistä ostoskaduista. Piccadilly Circuksen ja Oxford Streetin välinen katuosuus onkin tupaten täynnä kauppoja. Joulun lähestyessä katu on myös yksi kaupungin loisteliaimmin valaistuista, ja se on maailmankuulun Hamleys-leikkikaupan koti. Kaikki kadun rakennukset muuten nauttivat kaupungin erityissuojelusta. Regent Street on maailman toiseksi suurimman Apple-kaupan koti, vaikka sen suurin myymälä löytyykin Lontoon Covent Gardenista. Kauniissa rakennuksessa sijaitseva maineikas Liberty-tavaratalo löytyy aivan kadun Oxford Streetin puoleisesta päästä. Kauppojen hintahaitari on laaja; kaikkea niin H&M:n kaltaisista hintatietoisten suosimista nimistä aina kalliisiin liikkeisiin, kuten J.Crew, on tarjolla.  Äläkä unohda käväistä seuraavalla Piccadilly-kadulla ja eksyä sen varrella sijaitsevan Euroopan suurimman kirjakaupan Waterstonen päämyymälään ja sen kuusikerroksiseen kiehtovaan kirjamaailmaan.

Oxford Street

Oxford Street on Lontoon kuuluisin kauppakatu ja samalla koko Euroopan vilkkain ostosalue. Joulun aikaan kadun varrella on niin paljon ihmisiä, että liikkuminen on lähes mahdotonta, mutta sen jouluvalot ovat hämmästyttävät ja ehdottomasti vaivan arvoiset. Kadun varrella sijaitsee lähes 300 kauppaa ja sillä on pituutta 2,4 kilometriä. Eräiden Britannian suurimpien nimien päämyymälät löytyvät juuri Oxford Streetiltä. Niihin lukeutuvat mm. Top Shop, John Lewis ja Debenhams. Kaikkein kuuluisin tavaratalo on kuitenkin Selfridges, joka sijaitsee lähellä Bond Streetin metroasemaa. Selfridges on valikoimaltaan samankaltainen kuin legendaarinen Harrods, ja etenkin sen jouluikkunat ovat taianomaiset. Oxford Streetin tarjoaa jokaisen kukkarolle sopivaa valikoimaa. Selfridges tarjoaa kalliita ylellisyystuotteita, ja sen Christian Louboutinin osastolla on aivan pakko vierailla, vaikka pelkäisitkin kurkistaa hintalappuja.

Bond Street

Bond Street puolestaan on Lontoon Rodeo Drive, mutta huomattavasti tyylikkäämpi. Sen varrelta löytyvät muodin loisteliaimmat nimet, kuten Prada, Gucci, Chanel, Louis Vuitton, Dolce & Gabbana, ja tietysti Cartier’n tapaiset korumyymälöiden aateliset. Bond Streetillä ei kannatakaan hämmästyä miljonäärimatkustajia kyydistään laskevien kalliiden autojen ruuhkaa. Kadun edullisin kauppa lienee vastikään avattu jättimäinen Victoria’s Secret, jonka neljästä kerroksesta yksi on omistettu sen Pink-brändille.

Covent Garden

Covent Garden oli alkujaan hedelmien ja vihannesten markkinapaikka, mutta tänään se on suosittu ostosalue. Se on ihastuttava sekoitus merkkikauppoja ja pieniä, omalaatuisia putiikkeja. Covent Garden Marketin keskushalli on tulvillaan koruja, antiikkia ja muuta ainutlaatuista tavaraa myyviä kojuja.

Portobello Road

Notting Hillin Portobello Roadin varrelta löytyvät koko Lontoon parhaat ja maineikkaimmat katumarkkinat, Portobellon markkinat. Päämarkkinat pidetään lauantaisin, jolloin sadat antiikin ja erilaisten pikkuesineiden myyjät valloittavat kadun. Muotimarkkinat järjestetään perjantaisin ja lauantaisin, ja hedelmien ja vihannesten puolestaan maanantaista keskiviikkoon. Kauppa lähtee käyntiin päivittäin kello 9, mutta lauantaisin kauppiaat saattavat avata kojunsa jo aiemminkin.

Camden

Hieman Lontoon keskustasta pohjoiseen sijaitseva Camden tunnetaan myös oivana markkina- ja ostosalueena. Vaikka Camden ei olekaan yleisilmeeltään yhtä tyylikäs kuin Lontoon keskustan alueet, ja myy runsaasti turistikrääsää, löytyy sieltä lukemattomia loistavia pikkuputiikkeja ja kojuja. Lähes kaikkea on saatavilla, ja kaduilla vaeltelee monenkirjava ihmisjoukko. Camdenissä voit bongata nousevia taiteilijoita ja muotisuunnittelijoita, ja tietysti heidän luomuksiaan. Täällä päiväsi kuluu mukavasti etsiessäsi lukemattomista kojuista jotakin ainutlaatuista ostettavaa. Muistathan tutustua alueen muodostavaan kahteen eri osaan; Camden Lock on sisätiloissa oleva pysyvien kojujen alue ja aivan Camden High Streetin tuntumassa sijaitseva Camden Market on ulkokojujen nurkkaus. Hinnat vaihtelevat, ja kaikkea halvasta huippukalliiseen on saatavilla.

Borough Market

Borough Market on herkkusuiden ehdoton vierailukohde. Markkinapaikka löytyy Borough High Streetin varrelta, eteläisestä Lontoosta, ja se erikoistuu nimenomaan tuoreisiin tuotteisiin. Kaupustelijat myyvät niin kalaa, lihaa, kakkuja, viinejä, juustoa kuin lukemattomia muitakin erikoiselintarvikkeita. Markkinat ovat parhaimmillaan keskiviikosta lauantaihin.

Brick Lane Market

Brick Lane Market on Lontoon parhaita valintoja loistohintoja, tai jotain aivan erikoista, etsivien keskuudessa. Se on itse asiassa suuri kirpputori, jolta löytyy lähes kaikkea mahdollista. Markkinat ovat avoinna päivittäin, mutta paras ostospäivä on sunnuntai. Silloin kadut täyttyvät käytetyn tavaran myyjistä ja katutaiteilijat ovat aina paikalla viihdyttämässä. Vanhojen ja outojen esineiden lisäksi Brick Lanen markkinoilta löytyvät retrohuonekalut, vanhat korut ja uudet muotisuunnittelijat.


Kommentit

Lontoon ostospaikat — 2 kommenttia

  1. Lontoossa on shoppailijoille todella ruhtinaallisesti valinnanvaraa, niin valikoiman kuin hintojenkin suhteen. Itse en ole rikas, joten jätin nuo Regent Streetin liikkeet, saoin kuin muunkin ihan ydinkeskustustan, vain ikkunaostosten tekopaikaksi. Camdenissä oli sikäli mukavaa, että siellä oli paljon suhteellisen edullisiakin putiikkeja ja joen vartta oli mukava kävellä aurinkoisena päivänä. Kaikkea hippimuodista koruihin löytyi itselle ja tutuille! Paikalla bongattiin myös pari julkkista, heillä on kuulema tapana kokoontua alueen kahviloihin istuskelemaan.

  2. Nyt kun Mr.Selfridge -tv-sarja on tullut monelle tutuksi, kannattaa Lontoossa vierailevien muistaa käydä amerikkalaisen Harry Selfridgen perustamassa upeassa tavaratalossa. Loistelias Selfridges löytyy sieltä Oxford Streetin numerosta 400. Luvassa on yhtä ihanaa laatua ja erikoisuuksia kuin Harrodsilla, tai ainakin melkein. Hintataso on täälläkin korkea, mutta ainakin keksipurkin tai teepurkin voi jokainen tuoda tuliaisina. Myös Manchesterillä ja Birminghamilla on omansa, jos siellä päin satutte liikkumaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>