Lontoo suorastaan pullistelee erilaista ja eri ikäistä nähtävää ja koettavaa. Alkaen Rooman valtakaudesta jatkuen Keski-Ajalta Uuden Ajan ihmeisiin ja sitten Viktoriaanisen ajan loistoon.

Tällä sivulla esitellään nähtävyydet lyhyesti ja tärkeimmille nähtävyyksille on tehty omat sivu tai useita sivuja. Sinne pääset lyhyen selostuksen lopusta linkistä ”lue lisää kohteesta”.

 

Tower of London with its White Tower

Towerin linna. Keskeisellä paikalla kaupungin sydämessä on Towerin linna. Se on toiminut niin kuninkaallisena palatsina kuin vankilana. Koko Lontoon keskeiset toiminnat oli aikoinaa keskitetty sinne. Kuvassa näkyy Towerin linnoituksen keskellä oleva ”White Tower”, joka toimi varsinaisena Kuninkaanlinnana. Se on vanhin osa koko London Toweria. Alhaalla näkyy linnaa ympäröivää muuria. Kaareva aukko muurissa alavasemmalla on  ”Traitors’ Gate”. Petturien portista tuotiin rikolliset vesitse sisälle linnaan. Lue lisää …

This is what London Bridge looks like today

London Bridge. Lontoo on syntynyt Thamesin rannoille ja siellä on ollut asutusta kivikaudesta asti. Joki on paitsi tuonut elannot ja toiminut kulkureittinä, niin se on myös ollut este liikkumiselle. Joki on sekä leveä että syvä ja sen virtaukset ovat voimakkaita. Suuren joen kesyttäminen on vaatinut melkoisia insinööritaitoja ja suunnattomia ponnistuksia. Vanhin joen ylittävä silta on nimeltään ”London Bridge” eli yksinkertaisesti Lontoon silta. Joen yli ei aimmin ollut muita siltoja lainkaan ja liikkuminen rannalta toiselle oli tuon yhden sillan varassa. Kovin pientä ja vaatimatonta siltaa ei voinut rakentaa, sillan oli oltava suuri ja vankkarakenteinen, että se kestäisi voimakkaan virran ja samalla oman painonsa. Lue lisää London Bridgestä

British Museum's main entranceBritish Museum on maailman museoista se kuuluisin. Yhden katon alla koko ihmiskunnan historia. Aitoja ja alkuperäisenä esineitä, joiden kuvia on painettu kaikkien historian oppikirjojen sivuille. British museum on Englannin matkan ”must” siellä pitää käytä. Museoon pääsee sisään ilmaiseksi eli siellä käynti ei pitäisi olla rahasta kiinni. Museon kaupassa sen sijaan tuhlata punnan muutaman hyvään tarkoitukseen. Lue lisää British Museumista.


Kommentit

Nähtävyydet — 2 kommenttia

  1. Tänne nähtävyyksien listalle voisi lisätä vielä museoiden osalta Tate Modern -museon. Se avasi ovensa vuonna 2000 ja on sittemmin noussut jo kenties koko maailman johtavaksi nykytaiteen museoksi, kamppaillen kärkisijasta New Yorkin MoMan kanssa. Nyt LontoonTate Modern on juuri avannut lisäsiiven, joka on arvatenkin moderni rakennus. Sen suunnittelusta vastasivat eveitsiläiset arkkitehdit, jotka myös nimesivät sen kotimaansa mukaan Swiss Houseksi. Uusi siipi on punatiilinen ja epäsymmetriset muodot omaava korkea rakennus.

  2. Ja tämän listan jatkoksi nyt sitten please myös upouusi Harry Potter ”museo”, jonka Warner Bros on luonut ja jossa Potterin ystävät pääsevät uppoutumaan kyseisen kirjasarjan maailmaan oikein kunnolla! Lastenja nuorison varmaan rakastetuin nähtävyys Lontoossa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>