Bingoa Lontoossa

Britit ovat tykästyneet Bingo pelaamiseen. Siinä missä suomalaiset ovat vähäntäneet bingon pelaamista tai oikeastaan bingo pelaajien määrä on harventunut niin Britanniassa laji jatkaa suosiotaan. Pientä alamäkeä koettiin 2000-luvun alussa, mutta nyt kävijämäärät ovat olleet nousussa.

Arviolta 800000 ihmistä käy bingossa viikottain. Pelaajien määrä nousee lähes 2 miljoonaan. Jos siis bingo olisi urheilulaji se ohittaisi suosiossa tenniksen ja sulkapallon. Bingo peli on siis lähes joka kolmannenkymmenennen englantilaisen harrastus. Suomessa vastaava suhdeluku tuottaisi lähes 200 000 harrastajaa. Ei taida meillä olla niin montaa.

Vuodesta 2007 lähtien tupakointi kiellettiin julkisissa tiloissa. Tämä koski myös bingohalleja. Monet pelaajat varsinkin nuoret, siirtyivät pelaamaan bingon online versioita. Netin bingotarjonta eli niin sanottu online bingo suorastaan räjähti käsiin. Vaikka itse peli on sama, niin juuri muuta yhteistä asialla ei olekaan. Yhteisöllisyys jää nettibingosta niinkuin muistakin netin peleistä puuttumaan.

Bingohallit ovat lisänneet viihtyvyyttä ja tehneet niistä enemmän klubimaisia houkutellakseen uusia asiakkaita. Eri vähemmistöillä ja suuntauksille on omia bingoja. Joissain bingohalleissa järjestetään live ohjelmaa kuten drag show näytöksiä. Nuorisoa on houkuteltu juomilla snakseillä ja luomalla nuorille viihtyisä ympäristö. Periaatteessa samanlainen idea kuin Las Vegasin suurilla kasinoilla, jotka kilpailevat pelaajista loisteliaalla ympäristöllä ja maailmanluokan show esiintyjillä ja esityksillä. Sama asia on tehty paikkallisesti ja pienemmässä mittakaavassa.

Bingo onkin halpa tapa viettää iltaa Lontoossa. Tavata ystäviä, kuunnella musiikkia, nauttia ruokaa tai muuta pikku syötävää ja viihtyä paikallisten muusikkojen esityksessä. Ja tietenkin nauttia hyvää brittiläistä olutta. Ei oikeastaan kauempana voisi suomalaisesta perinteisestä urheiluseuran ylläpitämästä bingohallista. Siellä ihmiset istuivat penkeissään hiljaa kuin kirkossa. Edessä korokkeella bingoemäntä luki monotonisella (ja monia ärsyttävällä) äänellä numeroita. Sen katkaisi silloin tällöin bingo! huuto pelaajien joukosta muuta hiljaisen huokauksen saattelemana.

Siis kun seuraavalla kerralla vierailet englannissa ja mietit tekemistä illaksi niin harkitse tätä vaihtoehtoa. Etsi netin kautta joku läheinen bingohalli, mielellään sellainen jossa on jotain ohjelmaa sinä iltana. Astele reilusti sisään ja kysy paikallisilta ”how to play?”. Saat todennäköisti heti neuvoja ja mahdollisesti myös ystäviä joiden kanssa viettää iltaa.