London Eye (eli Lontoon silmä) on yksi Ison-Britannian suosituimmista nähtävyyksistä, ja sillä vierailee vuosittain yli 3,5 miljoonaa ihmistä. Se on myös yksi saarivaltion valokuvatuimmista kohteista. Älä kuitenkaan tyydy vain näpsimään siitä valokuvia vaan loikkaa sen kyytiin, kuten itsekin tein. Sinäkin tulet takuulla ihastumaan kokemukseen! London Eye on jokseenkin outo nimi tälle jättimäiselle Ferris-tyypin maailmanpyörälle. Huomaat kuitenkin nimen sopivan sille kuin nappi silmään, kunhan olet ensin päättänyt kavuta sen kyytiin.

London Eye pähkinänkuoressa

Tämä myös Millennium Wheel -nimellä tunnettu maailmanpyörä rakennettiin Thames-joen varrelle vuonna 1999. Sillä on korkeutta 135 metriä ja läpimittaakin 120 metrin verran. Sitä korkeampaa Ferris-tyypin pyörää et Euroopasta löydä etsimälläkään. Kyyditys tapahtuu 32 matkustajavaunulla, joista jokaiseen mahtuu jopa 25 ihmistä. Vaikka vaunuissa on myös istumapaikat, matkustajia kehotetaan ihailemaan ympäri kaupunkia avautuvia kauniita näkymiä seisaaltaan tai vaunussa kävellen. Maailmanpyörä ei pyöri hurjaa vauhtia, joten älä suotta pelkää astua sen kyytiin. Vaunujen sisälläkin pääset mukavasti astelemaan ympäriinsä. London Eye ei itse asiassa pysähdy edes silloin, kun matkustajat nousevat vaunuihin tai laskeutuvat niistä.  Maailmanpyörä nimittäin liikkuu vain 26 cm verran sekunnissa, eli yhteen kierrokseen kuluu noin 30 minuuttia. Miksi maailmanpyörää kutsutaan London Eye:ksi? Kun kohosin korkeuksiin London Eyen mukaan, aukesi allani ja ympärilläni huikea näkymä koko Lontoon alueelle. Juuri siksi maailmanpyörää kutsutan nimellä London Eye eli Lontoon silmä, pääsethän nauttimaan koko kaupungista yhdellä silmäyksellä. Maailmanpyörästä voit poutaisella säällä nähdä kuulema jopa 40 kilometrin päähän. Yläilmoista erotin muiden muassa Big Benin, Towerin sillan ja St Paulin katedraalin.  Kerrassaan upeaa! Paljonko lysti maksaa? London Eye -kokemukselle on tarjolla useita erilaisia paketteja ja siten myös hintoja. Niistä halvimman hinnaksi tulee aikuiselta 22 euroa (17,96 £), lasten liput maksavat hieman vähemmän. Lippuun sisältyy 30 minuutin kierros, vaunuista löytyvä interaktiivinen opas ja 4D-elokuvakokemus.


Kommentit

London Eye — 2 kommenttia

  1. Olin aikeissa mennä tuon London Eye -maailmanpyörän kyytiin, mutta hinnat olivat mielestäni hävyttömän korkeat. Ilmakin oli sinä päivänä jokseenkin pilvinen, joten ei sieltä korkeuksista varmaan kovin pitkälle edes olisi näkynyt. Omasta mielestäni kannattaa rahat laittaa mieluummin vaikka siinä melkein vieressä olevaan Sea Life London Aquariumiin, se tarjoaa katseltavaa moneksi tunniksi – jopa harvinaista sellaista -ja liputkin saa melkein samalla hintaa!

  2. Liput kannattaa ehdottomasti ostaa etukäteen netistä, silloin ne tulevat kaikkein halvimmaksi. London Eyen voi myös yhdistää muihin nähtävyyksiin, jolloin siitä tulee myös säästöä. Kallistahan se silti on, mutta jos nyt kerran elämässä käy katsastamassa ne huikeat maisemat niin ei se hirveästi kukkaroa nipistä. Näköalapaikkoja on myös muualla, mutta ei samanlaisia maisemia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>