London Zoo

Lontoon eläintarha

Avautuessaan vuonna 1828 Lontoon eläintarha, eli London Zoo, oli maailman ensimmäinen täysin tieteelle omistettu eläintarha. Vuodesta 1847, jolloin se avasi porttinsa myös yleisölle, Lontoon eläintarhasta tuli nopeasti yksi Englannin pääkaupungin rakastetuimmista ja vilkkaimmista turistikohteista. Se ei liene mikään ihme, sillä eläintarhassa pääsee kohtaamaan yli 755 eri eläinlajia.

Eläintarhalla on tusinoittain näyttelyitä, ja jokainen niistä kätkee suojiinsa jotain tyystin toisista poikkeavaa. Juuri siksi laitan vaikka pääni pantiksi, että jokaiselle vierailijalle löytyy jotain hurjan mielenkiintoista. Ohessa esittelen muutamia eläintarhat kohokohdista:

  • Gorilla Kingdom eli gorillojen valtakunta: Tämä on yksi henkilökohtaisista suosikeistani. Tällä osastolla voit istuskella tuntitolkulla ja katsella neljän läntisen tasankomaagorillan päivittäisiä puuhia. Samalta osastolta löydät lisäksi pieniä aitauksia, joissa asustaa niin Valkopartamarakatteja (tunnetaan myös nimellä dianamarakatti) kuin tuttuja hämähäkkiapinoita, ja kaikkea siltä väliltä.
  • Akvaario: Lontoon eläintarhan akvaarion historia ulottuu kauas menneisyyteen, ja se oli maailman ensimmäinen nimenomaan yleisöä varten suunniteltu akvaario. Kuten varmaan arvaatkin, akvaariossa uiskentelee kaikenlaisia kummallisia ja ihastuttavia otuksia. Yksi rakennuksen parhaista saleista on suunniteltu erityisesti eksoottisessa Amazon-joessa asustavia eläimiä varten. Se on niin värikäs, ettet voi muuta kuin rakastua siihen!
  • Haluatko päästä kasvotusten kirahvin kanssa? Pääset toteuttamaan unelmasi Afrikka-aiheisessa ”Into Africa” -näyttelyssä, josta löytyy kaikenlaisia afrikkalaisia eläimiä, kuten pahkasikoja, virtahepoja ja villikoiria.
  • Animal Adventure eli eläinseikkailu: Jos menet eläintarhavierailulle lapsen tai useamman kanssa, teidän on aivan pakko tutustua Animal Adventuren eläinseikkailuun. Alue on täynnä mitä erilaisimpia ja mielenkiintoisia leikkialueita, joilla lapsesi pääsee puuhailemaan. Paikalla on myös monia kotieläimiä, joiden kanssa pääsette omin käsin tekemään todella läheistä tuttavuutta.
  • Penguin Beach eli pingviiniranta: Nimi jo varmaan kertookin, mitä täältä löytyy! Englannin suurin pingviiniallas on näyttelyssä huomion keskipisteenä, ja suloisenveikeät perun- ja kultatöyhtöpingviinit janoavat huomiotasi uusimpia temppujaan esitellen. Lähde katsomaan, kuinka pikkukaverit sukeltavat ruokansa!
  • Tiger Territory eli tiikerireviiri: Mielestäni sumatrantiikereitten aitaus on loistavasti suunniteltu. Niiden reviiri on valtava, ja täydellisen silauksen sille antavat tiikerin alkuperäiseltä asuinalueelta Indonesiasta paikalle tuodut puuta ja muu kasvisto.

 

Lontoon eläintarha on niin suuri ja loistava paikka, että voit helpolla viettää siellä mukavan lomapäivän Lontoon vierailusi aikana. Eläintarha on mahtava kokemus niin aikuisille kuin lapsille (viimeksi mainitut tietysti rakastuvat siihen enemmän!). Koeta siis vierailla mahdollisimman monessa näyttelyssä. Tulet nopeasti huomaamaan, kuinka valtavasti eläintarhan rakentamiseen on panostettu.

Liput voit napata itsellesi ja poppoollesi suoraan London Zoo -sivustolta. Jos päätös eläintarhavierailusta on kuitenkin jäänyt viime tippaan, voit luonnollisesti ostaa ne vierailupäivänä myös portilta. Pidä kuitenkin mielessäsi, että ennakkoon ostetut liput tulevat huomattavasti halvemmiksi.

8 Responses to London Zoo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.