Lontoon eläintarha

Avautuessaan vuonna 1828 Lontoon eläintarha, eli London Zoo, oli maailman ensimmäinen täysin tieteelle omistettu eläintarha. Vuodesta 1847, jolloin se avasi porttinsa myös yleisölle, Lontoon eläintarhasta tuli nopeasti yksi Englannin pääkaupungin rakastetuimmista ja vilkkaimmista turistikohteista. Se ei liene mikään ihme, sillä eläintarhassa pääsee kohtaamaan yli 755 eri eläinlajia.

Eläintarhalla on tusinoittain näyttelyitä, ja jokainen niistä kätkee suojiinsa jotain tyystin toisista poikkeavaa. Juuri siksi laitan vaikka pääni pantiksi, että jokaiselle vierailijalle löytyy jotain hurjan mielenkiintoista. Ohessa esittelen muutamia eläintarhat kohokohdista:

 • Gorilla Kingdom eli gorillojen valtakunta: Tämä on yksi henkilökohtaisista suosikeistani. Tällä osastolla voit istuskella tuntitolkulla ja katsella neljän läntisen tasankomaagorillan päivittäisiä puuhia. Samalta osastolta löydät lisäksi pieniä aitauksia, joissa asustaa niin Valkopartamarakatteja (tunnetaan myös nimellä dianamarakatti) kuin tuttuja hämähäkkiapinoita, ja kaikkea siltä väliltä.
 • Akvaario: Lontoon eläintarhan akvaarion historia ulottuu kauas menneisyyteen, ja se oli maailman ensimmäinen nimenomaan yleisöä varten suunniteltu akvaario. Kuten varmaan arvaatkin, akvaariossa uiskentelee kaikenlaisia kummallisia ja ihastuttavia otuksia. Yksi rakennuksen parhaista saleista on suunniteltu erityisesti eksoottisessa Amazon-joessa asustavia eläimiä varten. Se on niin värikäs, ettet voi muuta kuin rakastua siihen!
 • Haluatko päästä kasvotusten kirahvin kanssa? Pääset toteuttamaan unelmasi Afrikka-aiheisessa ”Into Africa” -näyttelyssä, josta löytyy kaikenlaisia afrikkalaisia eläimiä, kuten pahkasikoja, virtahepoja ja villikoiria.
 • Animal Adventure eli eläinseikkailu: Jos menet eläintarhavierailulle lapsen tai useamman kanssa, teidän on aivan pakko tutustua Animal Adventuren eläinseikkailuun. Alue on täynnä mitä erilaisimpia ja mielenkiintoisia leikkialueita, joilla lapsesi pääsee puuhailemaan. Paikalla on myös monia kotieläimiä, joiden kanssa pääsette omin käsin tekemään todella läheistä tuttavuutta.
 • Penguin Beach eli pingviiniranta: Nimi jo varmaan kertookin, mitä täältä löytyy! Englannin suurin pingviiniallas on näyttelyssä huomion keskipisteenä, ja suloisenveikeät perun- ja kultatöyhtöpingviinit janoavat huomiotasi uusimpia temppujaan esitellen. Lähde katsomaan, kuinka pikkukaverit sukeltavat ruokansa!
 • Tiger Territory eli tiikerireviiri: Mielestäni sumatrantiikereitten aitaus on loistavasti suunniteltu. Niiden reviiri on valtava, ja täydellisen silauksen sille antavat tiikerin alkuperäiseltä asuinalueelta Indonesiasta paikalle tuodut puuta ja muu kasvisto.

 

Lontoon eläintarha on niin suuri ja loistava paikka, että voit helpolla viettää siellä mukavan lomapäivän Lontoon vierailusi aikana. Eläintarha on mahtava kokemus niin aikuisille kuin lapsille (viimeksi mainitut tietysti rakastuvat siihen enemmän!). Koeta siis vierailla mahdollisimman monessa näyttelyssä. Tulet nopeasti huomaamaan, kuinka valtavasti eläintarhan rakentamiseen on panostettu.

Liput voit napata itsellesi ja poppoollesi suoraan London Zoo -sivustolta. Jos päätös eläintarhavierailusta on kuitenkin jäänyt viime tippaan, voit luonnollisesti ostaa ne vierailupäivänä myös portilta. Pidä kuitenkin mielessäsi, että ennakkoon ostetut liput tulevat huomattavasti halvemmiksi.


Kommentit

London Zoo — 8 kommenttia

 1. Vau, todella loistava esittely ja sai jo eläintarhan lasten kohdelistalle! Taidetaan joutua varaamaan sinne kokonainen päivä. Osaako kukaan kertoa, miten sinne pääsee Lontoon keskustasta parhaiten ja paljonkohan rahaa tulee varata mukaan?

 2. Lontoon eläintarha, London Zoo,on todella mahtava paikka ja osallistuu vahvasti uhanalaisten lajien suojeluun, ei siis pelkästään niiden esittelyyn. Mitä lippujen hintoihin tulee, se riippuu mm. vuodenajasta ja siitä, ostatko netistä etukäteen vai vasta portillta. Talviaikaan, 2014 – 2015, nettivarauksella saa vain noin punnan alennusta per lippu, eli hinta on aikuisilta 19 puntaa ja yli 3-vuotiailta lapsilta 14 puntaa (portilla siis 1 punta siihen lisää). Kesäaikaan sero on varmaan enemmän, koska silloin vierailijoitalkin on runsaammin. Lähin metroasema on Northern Linen varrella oleva Camden Town, josta on noin varttitunnin kävelymatka.

 3. Itse kehoittaisin kiertämään tuon eläintarhan kaukaa – kuten kaikki maailman muutkin vastaavat häkkihirvitykset -, sillä en hyväksy eläinten pakkotarhausta enkä sirkuksen esiintyviä eläimiäkään. Mikäs oikeus meillä on sulkea ne pikkuisiin häkkeihin ihmisten tuijoteltavaksi. Olisiko itsestäsi kiva olla samoissa oloissa??

  • Asiat eivät ole ihan noin mustavalkoisia. Kannattaa aina etukäteen ottaa selvää, minkälaiset olot eläimillä on ja tekeekö eläintarha esim. työtä uhanalaisten eläinten säilyttämiseksi. Lontoon eläintarha on näillä osa-alueilla erittäin kunnostautunut.

   Nettisivuilla on hyvät tiedot mm. ruokinta-ajoista, jolloin pääsee katsomaan eläimiä läheltä ja eläintenhoitajat selostavat samalla eläimistä kaikenlaista. Liput kannattaa ostaa etukäteen netistä, niin ei tarvitse jonottaa hirveästi (etenkin kesäaikaan jonot ovat ruhtinaalliset).

 4. Olen orkidean kanssa samaa mieltä siitä, että tänään suurin osa eläintarhoista tekee arvokasta työtä uhanalaisten lajien säilyttämisen parissa. Samalla kaupungissa asuvilla on mahdollisuus tutustua maapallomme muihin asukkaisiin ja oppia sitä kautta kunnioitusta näitä kohtaan. Etenkin ruokinta-ajat jne. ovat lapsillekin ihanteellisia, koska silloin todella näkee eläinten käyttäytymistä, ja oppii, että nekin ovat yksilöitä siinä missä me ihmiset. Esimerkiksi Lontoon eläintarhan pingviinit ovat veikeitä esiintyjiä, joita seuratessa sekä saa viihdettä että oppia. Eläimiä kannattaa aina seurata, ei vaan kävellä niiden ohitse, jotta huomaa niiden käyttämytymiseroja.

 5. Periaatteessa en puolla eläinten pitämistä vankeudessa, mutta valitettavasti suuri osa maapallon eläinlajeista on jo niin uhanalaisia, että esimerkiksi niiden lisääntymistahti luonnossa on olematon ja vain eläintarhoissa suvunjatko onnistuu. Monille suurkaupungeissa kasvaneille eläintarha on myös ainoa paikka, jossa saa minkäänlaisen kosketuksen muihin lajeihin kuin Homo sapiensiin, joka ei aina osaa olla kovin viisas, vaikka nimen mukaan niin pitäisi olla.Edes kaneja ja kanoja lontoolaiset eivät ole eläintarhan ulkopuolella nähneet, paitsi ne, jotka matkaavat joskus maaseudulle saakka.

  • Muuten samaa mieltä Jaanan kanssa, mutta Lontoossa on myös muutama kaupunkimaatila, jotka tarjoavat ainutlaatuisen kosketuksen eläimiin lähiöiden lapsille. Suosittelen siis ehdottomasti käymään myös näissä eläintarhojen lisäksi. Jotkut paikat voivat olla vähän kuluneen näköisiä, mutta vapaaehtoiset pitävät hyvää huolta eläimistä. Kannattaa myös ostaa jotain kahviloista, sillä tuotot menevät maatilojen ylläpitämiseen. Arvokasta työtä kaikin puolin!

  • Vielä sellainen lisäys, että suurimpaan osaan (ellei peräti kaikkiin, en muista tarkalleen) on ilmainen sisäänpääsy, eli maatilat ovat enemmänkin puistojen kaltaisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>