Harrodsin tavaratalossa on ihan pakko käydä. Se on Brittish Museumin ja Towerin linnan ohella niitä paikkoja, joissa suurin osa Lontoossa käyneistä on vieraillut. Harrods tavaratalo on enemmän nähtävyys kuin shoppailu paikka. Hintataso on siellä erityisen korkea vaikka toisaalta myös tuotteet ovat keskimääräistä korkeatasoisempia.

Harrodsissa käyvät ostoksilla varakkaat ihmiset. Yksityiset suihkukoneet kuljettavat rikkaita arabisheikkejä vaimoineen (monikko) ostoksille Harrodsiin. Rahalla saa Harrodsista kaikkea. Britanniassa asiakas on aina oikeassa, Harrodsissa maksava asiakas on kuningas. Tavaratalossa on ostosavustajia, jotka avustavat sinua ostosten tekemisessä. Tai siis ei ehkä sinua vaan niitä rikkaita.

Tavaratalon on aina ollut maineessa, että sieltä voi ostaa kaikkea. Jos jotain ei ole hyllyssä, niin se tilataan. Ja paljon on tavaraa hyllyssäkin. Interaktiivisen oppaan voi ladata suoraan Harrodsin kotisvuilta.: Harrods Store Guide

Tavaravalikoimassa on paljon ainutlaatuisia tuotteita, joita ei saa mistään muualta.  Tuotteita. joita tehdään tilaustyönä vain Harrods tavaratalossa myytäväksi. Sieltä voi siis löytää keräilyharvinaisuuksia.

Kannattaa myös huomioida, että tavaratalossa on pukeutumiskoodi myös asiakkaille. Kovin räikeästi tai erikoisesti pukeutunut voidaan käännyttää ovelta samoin kuin univormuun tai tai erikoisella päähineellä varustautunut. Onpa ovelta käännytetty, tai niin on väitetty, joitakin ylipainoisia ihmisiä. Oikeusjuttujakin on asian tiimoilta ollut vireillä. Suomituristi pääsee sisään farkuissa ja t-paidassa. Valokuvaaminen on sallittu Harrodsissa paitsi paikoissa, joissa se on erikseen kielletty.

(Suomessa tavaratalon nimi lausutaan ja joskus kirjoitetaankin väärin ”Harrolds”. Ei nimessä ole ”L” kirjainta.)


Kommentit

Harrods — 2 kommenttia

  1. Harrods on todella huima ”putiikki”, siellähän voisi samoilla päiväkausia. Tuli vaan köyhänä opiskelijana aika orpo olo niiden öljysheikkien vaimojen joukossa, jotka vinguttivat siippojen Visaa oikein olan takaa. Itsellekin olisi kelvannut minkkiturkki, timanttisormus tai edes strutsinmuna, josta voisi tehdä munakokkelia aamiaiseksi…kassiin kerääntyi kuitenkin vaan ihastuttava teepurkki ja puodin logolla varustettu esiliina äidille. No, voihan niilläkin ylpeillä sitten kotona ja toivossa on hyvä elää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>