Harrods

Harrodsin tavaratalossa on ihan pakko käydä. Se on Brittish Museumin ja Towerin linnan ohella niitä paikkoja, joissa suurin osa Lontoossa käyneistä on vieraillut. Harrods tavaratalo on enemmän nähtävyys kuin shoppailu paikka. Hintataso on siellä erityisen korkea vaikka toisaalta myös tuotteet ovat keskimääräistä korkeatasoisempia.

Harrodsissa käyvät ostoksilla varakkaat ihmiset. Yksityiset suihkukoneet kuljettavat rikkaita arabisheikkejä vaimoineen (monikko) ostoksille Harrodsiin. Rahalla saa Harrodsista kaikkea. Britanniassa asiakas on aina oikeassa, Harrodsissa maksava asiakas on kuningas. Tavaratalossa on ostosavustajia, jotka avustavat sinua ostosten tekemisessä. Tai siis ei ehkä sinua vaan niitä rikkaita.

Tavaratalon on aina ollut maineessa, että sieltä voi ostaa kaikkea. Jos jotain ei ole hyllyssä, niin se tilataan. Ja paljon on tavaraa hyllyssäkin. Interaktiivisen oppaan voi ladata suoraan Harrodsin kotisvuilta.: Harrods Store Guide

Tavaravalikoimassa on paljon ainutlaatuisia tuotteita, joita ei saa mistään muualta.  Tuotteita. joita tehdään tilaustyönä vain Harrods tavaratalossa myytäväksi. Sieltä voi siis löytää keräilyharvinaisuuksia.

Kannattaa myös huomioida, että tavaratalossa on pukeutumiskoodi myös asiakkaille. Kovin räikeästi tai erikoisesti pukeutunut voidaan käännyttää ovelta samoin kuin univormuun tai tai erikoisella päähineellä varustautunut. Onpa ovelta käännytetty, tai niin on väitetty, joitakin ylipainoisia ihmisiä. Oikeusjuttujakin on asian tiimoilta ollut vireillä. Suomituristi pääsee sisään farkuissa ja t-paidassa. Valokuvaaminen on sallittu Harrodsissa paitsi paikoissa, joissa se on erikseen kielletty.

(Suomessa tavaratalon nimi lausutaan ja joskus kirjoitetaankin väärin ”Harrolds”. Ei nimessä ole ”L” kirjainta.)

2 Responses to Harrods

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.