Lontoossa sijaitsevan London Motor Museumin ajoneuvojen kokoelma on kasvanut ällistyttävän paljon muutaman vuoden sisällä. Vuonna 2001 museossa oli vain seitsemän autoa ja tänään niitä on esillä jo yli 200! Autoja on nähtävillä aina 1930-luvulta nykypäivään. Lontoon Motor Museumin löydät Hayesista, joka sijaitsee hieman Lontoon keskustaan ulkopuolella. Jos olet menossa museolle, saatat siis itsekin haluta viedä auton paikalle. Kuten arvata saattaa, yli kahdensadan auton kokoelma tarjoaa loputtomasti nähtävää. Museon omistajat ovatkin tehneet huippuhienoa työtä kokoelman järjestelyn suhteen. Ohessa ovat omasta mielestäni museon parhaat herkkupalat:

  • The Bat Cave eli Lepakkoluola: Supersankarin ystävät tulevat ihastumaan ikihyviksi Lepakkoluolaan. ”Luolasta” löytyy vuoden 1966 TV-sarjassa nähdyn alkuperäisen Batmobilen lisäksi vuoden 1989 elokuvassa käytetty lepakkoauto.
  • Oletko kenties muskeliautojen fani? Takuulla olet, kukapa ei olisi! Siinä tapauksessa museossa on jotain sinullekin, sillä ”Muscle Car Alleyllä” eli Muskeliautojen kujalla tapaat Ison-Britannian loistavimman V8-autojen kokoelman. Varaudu tapaamaan esillä olevat Mustangit, Dodge Chargerit ja Chevroletit.
  • Vaikka Lepakkoluolalla on ikioma kokoelmansa (onhan kyseessä sentään yksi kaikkien aikojen legendaarisimmista autoista, vai mitä?), ei muitakaan autoja ole suinkaan unohdettu. Niille on omistettu osasto ”Kuka on kuka” (eli “Who”), jolla voit nähdä edes vilaukselta Mr. Beanin Minin, Paluu tulevaisuuteen -elokuvissa käytetyn DMC DeLoreanin, ja tietysti muutamia James Bond -elokuvan menopelejä (niistä upein on paikalla oleva Lotus Esprit).
  • Etkö saa kylliksesi Top Gear-sarjasta? Siinä tapauksessa tunnet olosi kotoisaksi tämän museon seinien sisällä. Jos satuit näkemään Top Gear Liven vuonna 2012, saatat hyvinkin muistaa siinä esiintyneen Supercar Paddockin. Se on tänään kaikessa komeudessaan London Motor Museumin suojissa, jossa on tarjolla runsaasti muutakin silmänruokaa autojen muodossa. Mainittakoon esimerkkeinä vaikkapa upea Lamborghini Countach QV5000 ja SSC Ultimate Aero TT.
  • The Supercar Workshop eli Superautojen työpaja: Tätäkään osastoa ei missään nimessä tule ohittaa museovierailun aikana. Kyseinen näyttelyhalli nimittäin saattaa sinut kulissien taakse omin silmin katsomaan, kuinka autot muutetaan erikoiset vaatimukset omaavien asiakkaiden toiveiden mukaisiksi ja saadaan ajokuntoon. Kyseinen näyttely avattiin vuonna 2013, ja se tulee luultavasti tarjoamaan pian runsaammin katsottavaa ja ihmettelemisen aiheita.

Lontoon Motor Museumiin voi ostaa lippuja sekä verkosta (jolloin saat ennakkovarauksista noin 25 % alennusta) tai museon ovelta, mikäli kyseessä on viime tipassa tehty päätös.


Kommentit

London Motor Museum — 2 kommenttia

  1. Lontoon automuseo, eli Motor Museum, oli mahtava paikka! Kaaroja löytyi joka lähtöön, aina vanhoista antiikkimalleista upouusiin erikoisvalmisteisiin. Lepakkoauto on joskus tullut bongattua Suomessakin, muistaakseni Keravan sirkusparaatissa, mutta muuten meinasi mennä pää pyörälle upeiden autojen keskellä. Museon sisäänkäynnin päällä on vieläpä osuvasti vanhan VW-pakun nokka. Antaa naisten ihailla kuninkaallisia jalokiviä ja harhailla Harrodsissa, tosi miehet marssii Motor Museumiin!

  2. Kuule Miikka, kyllä me naisetkin tuolla Motor Museumissa viihdytään! Siellä on autoja joka lähtöön, myös naiselliseen makuun olevia. Sitä paitsi niitä elokuvista tuttuja menopelejä on mukava katsella läheltä, esimerkiksi tuo Mr.Beanin legendaksi muodostunut pikku-Mini on vallan herttainen. Itse pidin myös mittatilauksena muunneltujen autojen katselusta, oli mielenkiintoista nähdä, kuinka tavallisesta tehdasmallista loihdittiin asiakkaan omien toiveiden mukainen unelma.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>