National Gallery

National Gallery – Lontoo

Jos haluat Lontoon matkasi aikana viettää vertaansa vailla olevan päivän ja todistaa sen aikana koko maailman loisteliaimpiin lukeutuvia taidekokoelmia, kannattaa ottaa suunnaksi kaupungin tunnetuin taidemuseo, Nation Gallery. Yksi Lontoon hienoimmista puolista on mielestäni se, että lukemattomiin museoihin ja gallerioihin pääsee sisälle aivan ilmaiseksi. National Gallery kuuluu niiden kohteiden joukkoon, jossa sinun ei tarvitse kaivella lompakosta rahoja esille ovella päästäksesi ihastelemaan sanattomaksi jättäviä taidekokoelmia!

National Gallerylle aikovan täytyy ensin suunnistaa maailmankuululle Trafalgar Squaren aukiolle. Sinne puolestaan pääset jopa viiden lähistöllä olevan metroaseman kautta, joilta on lyhyt kävelymatka taidemuseolle. Lähin metroasema on Leicester Square, mutta pääset paikalle parissa minuutissa myös Charing Crossin, Piccadillyn, Embankmentin sekä Westminsterin asemilta. Trafalgar Square näet sijaitsee aivan Lontoon sydämessä.

Missäpä muualla voisit ihailla mittaamattoman arvokkaita taideteoksia maksamatta ylellisyydestä? Mittaamattoman arvokkailla tarkoitan Vincent Van Goghia, Leonardo da Vinciä, Rembrandtia, Rubensia, Michelangeloa, John Constablea ja Sandro Botticellia, vain muutamia National Galleryn suojissa säilytettävien klassisten maalausten luojia mainitakseni. 1400-luvulla eläneen Botticellin muistat varmaan hänen maalaamastaan kuuluisasta Venus ja Mars -taulusta, jossa puolialastomat ihmiset makailevat ruohikolla kolmen kerubin leikitellessä miekalla. Myös kyseinen maalaus koristaa monen muun kuuluisuuden rinnalla National Galleryn seiniä.

Oikeaan tunnelmaan klassisen musiikin säestyksellä

National Galleryssä pääset nauttimaan maailman upeimpiin lukeutuvien taidekokoelmien lisäksi myös klassisesta musiikista. Kerran viikossa siellä näet kaikuvat teemaan sopivien säveltäjien ja muusikoiden soinnut, jotka luovat juuri oikean tunnelman eräiden maailman tyylikkäimpien ja kuuluisimpien taideluomusten ihastelulle.

Sen lisäksi, että voit kuljeskella National Galleryn tiloissa vaikuttavia maalauksia katsellen, voit napata itsellesi kupillisen kahvia tai lipitellä lasillisen viiniä. Rakennuksesta löytyvät taidemuseon oma kahvila ja ravintola, joissa voit haukata jotain syötävää. Niiden lisäksi National Galleryn läheisyydessä sinua palvelevat monet muutkin myyntipisteet.

Osta taideaiheisia tuotteita

National Galleryn oma museokauppa on pulloillaan ihania kortteja, joilla voit ilahduttaa kotimaassa odottavia kateellisia ystäviä ja sukulaisia. Kaupasta löytyy myös monia sellaisia taidekirjoja, joita on aivan turha etsiä tavallisen kirjaston hyllyiltä.

One Response to National Gallery

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *