Madame Tussauds

Madame Tussaud, vahakabinetti

Vuosien varrella Isolla-Britannialla ja Lontoolla on useinkin ollut syytä juhlintaan, ja ne ovat antaneet maailmalle lukemattomia uusia ideoita ja keksintöjä. Kaikista viimeaikojen keksinnöistä ja muutoksista huolimatta on mahtava huomata, että jopa vuodelta 1777 peräisin olevat luomukset yhä onnistuvat pitämään pintansa Madame Tussaudsin vahakabinetin muodossa.

Vahakabinetti on todellakin maineensa veroinen – loistava Lontoon matkailuvaltti ja kieltämättä yksi maailman turismibisneksen tunnetuimmista kohteista.  Marie Grosholtz oppi jo nuorella iällä taiteilijan ja kuvanveistäjän ammatin, ja hänestä kehkeytyi ajan mittaan yksi aikansa kuuluisimmista taiteilijoista.  Hänen lahjansa tunnustettiin Ranskassa varsin nopeasti ja niistä pääsemme onneksemme tänäänkin nauttimaan. Mielestäni Marien ja hänen seuraajiensa luomukset ovat sanalla sanoen ällistyttäviä.

Vahakabinetti muutti nykyiseen osoitteeseensa Marylebone Roadille vuonna 1884. Vuonna 1926 tiloissa valloilleen päässyt suuri tulipalo vaurioitti monia vanhimmista nukeista, mutta vahakabinetti on onnistunut silti tekemään itsestään erään maailman suosituimmista museoista. Madame Tussaudsissa riittää loputtomasti nähtävää jokaiseen makuun, aina Abraham Lincolnin kaltaisten historian kuuluisuuksien vahanukeista nykyajan urheilustaroihin, heidän joukossaan David Beckham.  Vahakabinetin julkkisten luettelo onkin kerrassaan valtava.

Museon omistaja on vaihtunut useaan kertaan, ja useisiin kaupunkeihin eri puolilla maailmaa on perustettu oma Madame Tussauds. Eikä laajenemiselle näy loppua. Voimmekin liioittelematta sanoa, että museon tämänhetkiset omistajat ovat aivan yhtä menestyneitä kuin heidän vahakabinettinsa suojissa komeilevat legendatkin!

Madame Tussaudsin vahanuket eivät suinkaan kaikki herätä ihastuksen tunteita, sillä museon vakavammanaiheisilta osastoilta löytyy Adolf Hitlerin kaltaisia hahmoja. Vahakabinetti on yli 400 aikansa legendan kunniagalleria, jossa pääset kasvotusten niin, Rooneyn, Radcliffen, Hamiltonin kuin Effronin kanssa. Onpa harrastuksesi tai kiinnostuksesi mikä tahansa, museosta löytyy taatusti jotain sinut ällikällä lyövää – joka ikisen vahanuken laatu nimittäin on huippuluokkaa ja tyystin vertaansa vailla.

Tiesitkö muuten, että kunnolliseen vahakabinettikierrokseen kuluu aikaa noin kaksi tuntia? Jos siis aiot mennä ihastelemaan jokaista esillä olevaa nukkea, muistathan varata aikaa koko iltapäivän verran! Sinulla on mahdollisuus päästä poseeraamaan samassa kuvassa suosikkiesi kanssa, ja vierailla eri osastoilla katselemassa niillä lähes elävännäköisinä komeilevia viihteen ja politiikan kirkkaimpia nimiä.

Madame Tussauds on se ainoa oikea paikka, jos haluat huijata ystäväsi uskomaan sinun tavanneen matkallasi aikasi urheilustaran, tai jos haaveesi on tavata elävää Elvistä eniten muistuttava vaihtoehto. Vahakabinetti tarjoaa 10 ainutlaatuista osastoa, joilla voit vierailla lähes mihin aikaan haluat, tosin niiden aukioloajat voivat vaihdella päivästä riippuen. Siksi onkin parasta, että tarkistat tilanteen tästä kalenterista. Lippuluukun sulkemisenjälkeen voit vielä viettää vahakabinetissa 90 minuutin verran, joten ehdit tutustua omiin suosikkeihisi kaikessa rauhassa ennen kuin ovet laitetaan lukkoon!

Madame Tussauds on ehdottomasti vierailun arvoinen ja ylivoimaisesti yksi koko maailman terhakkaimpiin kaupunkeihin lukeutuvan Lontoon olennaisimmista ja nautittavimmista kohteista.

One Response to Madame Tussauds

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *